La guerra dels segadors

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
LA GUERRA DELS SEGADORS
La Guerra dels Segadors és el conflicte bèl·lic que afectà bona part del Principat de Catalunya entre els anys 1640 i 1652, i que tingué com a efecte més perdurable lasignatura del Tractat dels Pirineus de l'any1659 entre Espanya i França, que alienava del Principat de Catalunya el comtat de Rosselló, el Conflent i una part del comtat de Cerdanya, que passaren així amans franceses.
Causes:
Els Estats monàrquics absolutistes i el règim senyorial sobre el qual es basaven provocaren un conjunt de revoltes pageses que tingueren lloc a Europa al segle XVII.
ACatalunya es veié agreujat pel malestar que generà a diferents contrades catalanes la presència de tropes castellanes durant les guerres entre França i Espanya emmarcades en la Guerra dels TrentaAnys(1618 - 1648). Les tropes castellanes i italianes que havien entrat a Catalunya per combatre amb els francesos al Rosselló van causar grans mals al camp rural, actuant en determinats moments com un exèrcitd'ocupació.
Al voltant del 1639, les dues causes s'entroncaren i es produí la natural identificació i solidaritat dels pagesos amb l'actitud de recel polític de les autoritats. Així s'anà configurantla doctrina política de l'aixecament i la ideologia popular de la revolta. Però la gran aristocràcia catalana i la burgesia urbana, cada vegada més important, tenien unes actituds polítiques mésmoderades envers la monarquia.
Desenvolupament:
La primavera del 1640, Francesc de Tamarit fou empresonat per l'autoritat reial, acusat de no facilitar, des del seu càrrec, les lleves i els allotjaments.Camperols revoltats van entrar a Barcelona el 22 de maig, possiblement amb la complicitat de les autoritats catalanes, i el posaren en llibertat[3] juntament amb en Francesc Joan de Vergós i deSorribes i Lleonard Serra.
Els revoltats, acampats a Sant Celoni, prepararen un assalt a Blanes, on es refugiaven els terços castellans comandats pel comte de Santa Coloma, baró de Queralt i virrei de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA GUERRA DELS B ERS
  • victòria dels franquistes a la guerra civil
  • Guerra Dels Trenta Anys
  • la guerra dels mons guió
  • la guerra dels boèrs
  • declaració dels drets dels infants
  • l'illa dels carrers dels ocells
  • Significat Dels Somnis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS