La Guerra Freda En Tot El Món

Páginas: 14 (3279 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2012
LA GUERRA FREDA A LA URSS I A  AFGANISTAN
1979-1989 àGuerra d’Afganistan:
En l’any 1922 tots els –tans van ser sotmesos a formar part de la URSS. Llavors es van unir tots menys Afganistan i Pakistan i per això va sorgir aquesta guerra.
Van ser una sèrie de manifestacions no pacífiques que es van donar a Afganistan en contra del règim polític que s’exercia en aquells temps (políticasocialista). Els Estats Units es van posicionar de part dels afgans revoltats subministrant armes i l’Aràbia Saudita i Pakistan també.
Pakistan no a ser afectada perquè rebia per part de Xina i de la EEUU, llavors la URSS es va donar compte de que ficar-se contra aquest país seria un perill.
Va ser una guerra molt dura per a la Unió Soviètica i va contribuir a la desaparició del règim comunista. La guerrafinalitza amb la imposició d’Amín en el govern que dóna un cop d’Estat i es proclama governador absolut, fins que Rússia la envaeix (1979).
àIniciativa de defensa estratègica: Eren un conjunt de tàctiques i estudis previs fets pels científics nord-americans que el seu objectiu principal fou desactivar i inutilitzar les armes nuclears soviètiques.
1948-1956àKominform: Era una organització pelintercanvi d’informació  i ideologies comunistes creada l’any 1947. El Kominform fou creat per contrarestar el pla Marshall, que era una tàctica per expandir a Europa el capitalisme. 
1949- actualitatàO.T.A.N: “Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord”, és una organització que defèn les llibertats democràtiques a través de l’economia i la política capitalista. La OTAN fou creada l’any 1949 perfer front al pacte de Varsòvia al 1955  que estava liderat per la URSS.
1947-1952àPla Marshall: Fou el principal pla dels Estats Units per reconstruir els països europeus amb ideologies capitalistes. Així doncs, el que es proposava els Estats Units era controlar l’hegemonia del continent Europeu a partir del capitalisme i ser la única potència econòmica mundial deixant de banda a la URSS. Però laURSS va contraatacar amb la doctrina Jdanov, una sèrie de tàctiques militars que protegien els països comunistes del que és el capitalisme.
 
1980 àEuromíssils:
L’Euromíssil eren míssils nuclears que van ser creats l’any 1980 indicant la fi de la guerra freda. Aquests míssils tenien un abast força ampli, podien arribar a qualsevol zona del continent europeu. L’anunci del llançament delseuromíssils del 1983, va causar moviments antinuclears i moviments pacifistes entre els habitants dels països occidentals. Entre soviètics i americans posseïen euromíssils de diferents tipus (SS-20 i Pershing) i van començar a fer negocis deixant la seva relació de pau en joc. Finalment, l’any 1987 gràcies al tractat INF es van destruir els euromíssils d’ambdós territoris.----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ORIENT MITJÀ I REVOLUCIÓ ISLÀMICA DE IRÀN

La guerra de 1967: La Guerra de los Seis Días
La Guerra de los Seis Días, fue un conflicto bélico que enfrentó a Israel con Egipto, Jordania, Irak y Siria entre el 5 y el 10 de junio de 1967. Tras la exigencia egipcia a la ONU de que retirase de forma casi inmediata susfuerzas de interposición en el Sinaí (UNEF), Israel, temiendo un ataque inminente, lanzó un ataque preventivo contra la fuerza aérea egipcia. Jordania atacó las ciudades israelíes de Jerusalén y Netanya. Al finalizar la guerra, Israel había conquistado la Península del Sinaí, la Franja de Gaza, Cisjordania, Jerusalén Este y los Altos del Golán.
Tras la crisis de Suez (1956), los cascos azules dela ONU separaron a las tropas egipcias e israelíes en un marco de paz muy inestable.
El 18 de mayo de 1967, Nasser pidió al secretario general de la ONU, U Thant, la retirada de las fuerzas de la ONU en territorio egipcio. En un ambiente de creciente tensión, Egipto recibió el apoyo soviético y de los demás países árabes, mientras que EE.UU. apoyó firmemente a Israel.
El 5 de junio de 1967,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El mono Totó
  • La guerra freda
  • Guerra Freda
  • Guerra Freda
  • LA GUERRA FREDA
  • Guerra Freda
  • La guerra freda
  • la guerra de los monos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS