La Guerra Freda I La Pol Tica De Blocs Examen

Páginas: 8 (1882 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015

Posa’t a prova
1. Sintetitza.
a) Quines potències van ser les grans vencedores de la Segona Guerra Mundial? Quins eres les dues opcions ideològiques que representaven? Què caracteritzava cada opció?
Les potències que van vèncer en la Segona Guerra Mundial van ser els països aliats: Gran Bretanya, l’URSS i els EUA.
Els Estats Units representava el capitalisme, un sistema econòmic que escaracteritzava per la propietat privada dels factors de producció, així com per la producció per a un mercat que fixa els preus. URSS representava el comunisme, un tipus de societat igualitària en la qual no existeixen la propietat privada i les classes socials. En el comunisme tots els béns pertanyen a l’empresa com un tot i tots els seus membres tenen la mateixa condició social i econòmica.
b) Quinescauses expliquen la formació de blocs antagònics?
Les causes de la formació dels blocs antagònics són els desacords i les tensions entre EUA i l’URSS cada vegada més poderosos. Europa Occidental estava controlada per EUA, on hi imposava el capitalisme, un sistema polític totalment oposat al comunisme, ideologia política present en l’Europa d’Est i era controlat per l’URSS.
c) Què va ser laGuerra Freda? Quins conflictes hi van estar relacionats entre el 1950 i el 1990?
La Guerra Freda va ser un enfrontament tàcit entre l’URSS i els EUA, després de la Segona Guerra Mundial. Aquesta guerra va començar l’any 1947 després de molta tensió política entre un bloc i un altre. Era un enfrontament no declarat, sense ofensives militars, basat en la mútua amenaça i en l’intent per expandir lesàrees d’influència respectives, ja que arran del llançament de les bombes de Hiroshima i Nagasaki, hi havia molta por d’entrar en una guerra nuclear.
Els conflictes relacionats varen ser: Txecoslovàquia, Berlin, Corea, Suez, Cuba i Vietnam.
d) Què va ser la coexistència pacífica? Quins èxits va assolir?
La coexistència pacífica va ser un terme de política internacional creat pel dirigent sovièticNikita Kruschev per fer referència a les relacions que haurien de mantindre en el futur la Unió Soviètica i els Estats Units dins de la també denominada Guerra Freda, i que de forma general s’accepta com a política soviètica en el període de 1955 i 1962 des del punt de vista occidental, i de 1955 a 1984 des del punt de vista soviètic.
Es va aconseguir un armistici en la Guerra de Corea i la pau aIndoxina, i les doctrines més conservadores estatunidenques que amenaçaven amb represàlies massives davant d’una política exterior soviètica agressiva no acabaren de reeixir.






e) Quines tensions i quines dissensions es van produir a l’interior de cadascun dels blocs?
Bloc Soviètic: Dissidències de Iugoslàvia i de la Xina i Revoltes a Hongria i a Txecoslovàquia. Es van provocar diferentstensions a Hongria i Txecoslovàquia per el sorgiment de corrents interns que expressaven la intenció dels partits comunistes de construir un model de socialisme propi.
Bloc Capitalista: És van crear dissidències com per exemple per l’alemany Willy Brandt amb l’ Ostpolitik.

2. Defineix.
Guerra Freda Expressió utilitzada per a caracteritzar la tensió que, en el període comprès entre el 1947 i el 1991,oposà d’una banda els EUA i el bloc occidental i de l’altra l’URSS i el bloc comunista.
Política de blocs És un terme utilitzat per la historiografia de l’Edat Contemporània per designar el sistema internacional caracteritzat per la formació de blocs militars compostos per països vinculats per una aliança militar i, habitualment per compartir una determinada ideologia o un sistema polític oeconòmic.
Coexistència pacífica Fórmula de política i diplomàcia internacional que propugna la coexistència entre els estats de sistemes socio-polítics antagònics i el repudi de la guerra com a mitjà per a resoldre diferències.
Cursa d’armaments Acumulació competitiva d’armaments entre dos o més estats amb finalitat dissuasiva.
Teló d’acer És el nom amb què els mitjans polítics i de difusió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra Fr A Pol Tica
  • DOCTRINAS POL TICAS Y SOCIALES I
  • Derecho Pol tico resumen I Examen 2
  • Examen Final De Ciencias Pol Ticas II
  • an lisis pol tico progreso I
  • ORIGEN I DESENVOLUPAMENT DEL CATALANISME POL TIC
  • teor a pol tica I 1 2
  • Aspecto Pol Tico Militar En La Guerra Fr A

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS