La Guerra Freda.

Páginas: 5 (1204 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
1_ L’any 1961 es construeix el Mur de Berlín, o , anomenat pel bloc occidental. Segons els Soviètics, aquest mur fou aixecat per a protegir la RDA d’un atac feixista, però en realitat l’únic propòsit que tenia era el de frenar els moviments migratoris. El mur de la vergonya fou un del elements més coneguts de la Guerra Freda. D’altra banda l’any 1960, Cuba estava en plena revolució. Un any abans,els cubans van instal·lar un règim revolucionari que consistí, en primer lloc, en el repartiment de les terres que les grans empreses nord-americanes hi tenien allí. Fet que no va agradar gens als EUA, ja l’any 60, hi van respondre boicotejant les exportacions Cubanes de sucre, principal producte amb el que comptava Cuba i per tant un dels valors econòmics més importants. A arrel d’això, Cuba varebre el suport dels Soviètics. Als soviètics els ho interessava estar-hi aliats amb ells donat que d’aquesta manera hi tindrien un gran avantatge estratègic en el context de la Guerra Freda. Per a la URSS, tenir un aliat prop del continent americà era un bon punt a favor. És per això que al Juliol del 1960, Kruixtxov va confirmar el suport soviètic a Cuba en la seva lluita per la llibertat.Kennedy va arribar a la presidència l’any 1961, veient l’aliança que mantenien els soviètics i els cubans, va plantejar-se diferents alternatives per a eradicar el problema. El govern dels Estats Units va enviar un grup de refugiats cubans procedents dels EUA amb la intenció de derrocar el règim Castrista, El 17 d’Abril del mateix any, una expedició va arribar a la Bahía de los Cochinos, va resultar unfracàs total per part dels nord-americans. Davant l’atac ocorregut, Fidel Castro tenia por d’una possible invasió per part del americans, va ser llavors quan els cubans van demanar suport militar als soviètics. Aquests li varen proposar als cubans un pla per a la instal·lació d’un sistema de míssils amb capacitat per atacar la costa sud dels EUA. A l’Octubre del 1962 durant un vol d’espionatgedels EUA sobre Cuba, i descobriren unes rampes per a míssils nuclears que els soviètics i estaven preparant. El món va veure penjant d’un fil la pau mundial i veient imminent el començament d’una nova guerra, la tercera guerra mundial que hagués segut devastadora ja que hi haguessin participat les dues potències mundials les quals totes dues, amb míssils nuclears. Finalment el 26 d’Octubre, elsdirigents soviètics es van declinar davant la proposta nord-americana i van ordenar la retirada dels vaixells i el desmantellament de la rampa dels míssils, a canvi de que els EUA retirés els míssils que hi tenia a Turquia, i garantissin que no tornarien a intentar derrocar el règim de Castro. Esvaint-se així el perill d’una nova guerra.

2_ Per a Kennedy, el mur era una ofensa per a la humanitat iper a la història. Crec que per “món lliure” es refereix a tot allò que no és Berlín. El món comunista és el sistema que està oprimint als Berlinesos i és per això que fa referència als EUA quan diu que; La nostra democràcia experimenta moltes dificultats, la nostra democràcia no és perfecta, però nosaltres no hem tingut la necessitat d’aixecar un mur per a impedir al nostre poble la fugida. Enpoques paraules deixava entreveure que hi havia altres maneres de fer les coses abans que separar tot un poble amb un mur que atemptava contra els drets humans.

3_ (Ghana) En un principi Ghana va ser colonitzada pels Portuguesos, però donat que era tan rica en metalls preciosos, d’altres colonitzadors es van sentir atrets i van prendre el territori als Portuguesos, en concret el Regne Unit i elsPaïsos Baixos. El 12 de juny de 1949, Kwame Nkrumah, un polític de l'època, va formar el primer partit de govern de la història d'aquesta colònia, el qual no cooperava amb els britànics i així aconseguir la seva independència però en oposar-se a la Constitució de 1951, Nkrumah va ser empresonat juntament amb els seus colaboradors. Ja el 8 de febrer de 1951, es van fer les primeres eleccions de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra Freda
  • Guerra Freda
  • LA GUERRA FREDA
  • Guerra Freda
  • La guerra freda
  • guerra freda
  • La guerra freda
  • Guerra Freda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS