La Guerra

Páginas: 22 (5465 palabras) Publicado: 23 de julio de 2012
l'art del segle XIX Claudia Mas García.
Barroc:
-Context històric:
El Barroc va ser un període de la història en la cultura occidental que va produir obres en el camp de la literatura, l'escultura, la pintura, l'arquitectura, la dansa i la música, i que abasta des de l'any 1600 fins l'any 1750 aproximadament. Se sol situar entre el Renaixement i elNeoclàssic, en una època en la qual l'Església catòlica europea va haver de reaccionar contra molts moviments revolucionaris culturals que van produir una nova ciència i una religió dissident dins del propi catolicisme dominant: la Reforma Protestant.
-Característiques arquitectura:
1. Pessimisme: El Renaixement no va aconseguir el seu propòsit d'imposar l'harmonia i la perfecció en el món, talcom pretenien els humanistes, ni havia fet més feliç a l'home, les guerres i les desigualtats socials seguien estant presents, el dolor i les calamitats eren comuns a tot Europa. S'instal · la un pessimisme intel · lectual, cada vegada més accentuat, unit al caràcter desenfadat que donen testimoniatge les comèdies d'aquella època i les truhanerías en què es basen les novel·les picaresques.La Dansade la Mort. Monument a Calderón, Madrid.
2. Desengany: Com els ideals renaixentistes van fracassar i, en el cas d'Espanya, el poder polític estava esvaint, el desengany continua i sorgeix en la literatura, que en molts casos recorda a la de dos segles abans, amb la Dansa de la Mort o les Cobles a la mort del seu pare de Manrique. Quevedo diu que la vida està formada per «successions de difunt»:en elles es van convertint els nascuts, des dels bolquers fins a la mortalla amb què es cobreixen els cossos exànimes. En conclusió, res no té importància, només cal aconseguir la salvació eterna.
3. Preocupació pel pas del temps
4. Pèrdua de confiança en els ideals renaixentistes
-Característiques Pintura:
Es desenvolupen nous gèneres com els bodegons, paisatges, retrats, Vanitas, quadres degènere o costumistes, així com s'enriqueix la iconografia de temes religiosos. Existeix una tendència i una recerca del realisme que es conjuga amb el teatral i l'efectista.
El color, la llum i el moviment, són els elements que defineixen la forma pictòrica. El color predomina sobre la línia. Fins i tot, els efectes de profunditat, perspectiva i volum s'aconsegueixen més amb els contrastos de llumi de tonalitats del color que amb les línies nítides i definides del dibuix. La llum es converteix en un element fonamental en la pintura barroca, dibuixa o difumina els contorns, defineix també l'ambient, l'atmosfera del quadre, i matisa els colors. La utilització de la tècnica del clarobscur arriba a la perfecció gràcies a molts pintors del Barroc.
Es pretén transmetre sensació de moviment. Lescomposicions es compliquen, s'adopten perspectives insòlites i els volums es distribueixen de manera asimètrica. Mentre que la dinàmica de l'espai, la visió de les escenes en profunditat, l'estructuració de les composicions mitjançant diagonals i la distribució de taques de llum i de color, configuren l'espai com una cosa dinàmica, on contorns es dilueixen i les figures perden rellevància davanta la unitat de l'escena.
Es produeix en aquesta època un domini absolut de la tècnica pictòrica, tant en la pintura a l'oli sobre llenç com en la pintura al fresc. Això permet assolir un gran realisme en la representació pictòrica. S'aconsegueix la imitació de la realitat teoritzada pels renaixentistes però sense la idealització i concepció pròpies del segle anterior.
-Característiquesescultura:
1. La tendència a la representació de la figura humana amb una objectivitat perfecta en tots els aspectes, tant en els més sublims com els més vulgars.
2. Realització d'esquemes compositius lliures del geometrisme, el que xoca amb la proporció equilibrada del renaixement. L'escultura barroca es projecta dinàmicament cap a fora. Aquesta inestabilitat es manifesta en la inquietud dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra
  • Guerras
  • Guerra
  • Guerra
  • La guerra
  • Guerra
  • Guerra
  • Las Guerras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS