La Història De L’iqbal

Páginas: 4 (783 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
La història de l’Iqbal
Col·lecció: El vaixell de vapor. Editorial: cruïlla.
Autor: Francesco d’Adamo. Neix a Milan al 1949. La història de l’Iqbal va ser el seu tercer llibre, publicat per EL,aquesta historia esta basada en la vida del Iqbal Masih, en 2002 va guanyar el Premi de Cent i els Premis Christopher Adwards als Estats Units.
El llibre està dividit en setze capítols. La narradorad’aquests setze capítols es la Fàtima, una noia que treballava en el mateix taller que l’Iqbal i esta enamorada d’ell.
_______________________________________________________________________
LaFàtima ja no treballa en el taller de catifes a Lahore, Pakistan, ara treballa de minyona en una casa italiana. La Fàtima explica la seva arribada al taller de catifes i de com es el dia a dia allà.
EnKarim -un noi que abans també treballava fent catifes, però ja no podia degut dels seus dits grossos i ara treballa en el taller com a vigilant- ens explica pel·lícules que ha vist en el cinema.L’Iqbal arriba al taller, l’encadenen i precisament per què sigui un ‘’cap de suro’’. La primera nit que passa l’Iqbal en el taller, la Fàtima, la Maria, en Salman, en Karim i l’Alí, van a veure a l’Iqbalper a conèixer-lo, els explica com va arribar allà i també els hi diu que mai sortiran d’allà, mai podran pagar el deute.. L’amo estava nerviós, faltaven pocs dies per a que arribessin clients. L’Iqbalestà fent la catifa més complicada de totes, és l’únic del taller que la sap fer.
Quan arriben els clients estrangers tots els nois estaven més feliços, però l’Iqbal no, ell estava al costat delseu teler amb la catifa més bonica i complicada de tot el taller, l’Iqbal va agafar el ganivet i la va tallar en petits trossos. En Hussain es va enfadar molt amb ell. El tanca en la Tomba, una antigacisterna, es un lloc on l’amo els castiga si fan alguna cosa dolenta, es fosc amb aranyes, escorpins i serps, sense gens de llum i amb molt poc oxigen. La Fàtima, el Salman, l’Alí i el Karim que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de los sin historia
  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS