La historia de les coses

Páginas: 3 (736 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2011
“La història de les coses”
* Aquest vídeo ens parla de que actualment l’economia dels materials és un sistema en crisis, perquè és lineal, ja que vivim en un planeta finit. En cada pasl’economia, es troba amb límits perquè interactua amb el medi ambient.
A més en totes les fases d’aquest sistema trobem persones. Les fases són:

1. Extracció

* En la fase d’extracció, elprimer límit que trobem, és que s’estan esgotant tots els recursos, ja que utilitzem més dels que necessitem: tallem arbres, destruïm muntanyes, assequem rius ...

2. Producció

* Enla fase de producció, es barregen els recursos naturals amb productes químics que a la vegada són tòxics. Això fa que es produeixin productes contaminats que acaben arribant a les nostres cases i lespersones que més tòxics capten, són les persones que treballen. A més, aquests productes tòxics acaben convertint-se en contaminació que també afecta de nou als recursos naturals.

3.Distribució

* En la fase de distribució, es venen els productes. L’objectiu és vendre a baix preu però sense que es deixi de vendre. Per poder fer això, el que es fa és un procés anomenatexternalització de costos, això vol dir, que no tenim en compte els cost que realment val una cosa, doncs part del que ha costat la seva producció no la estem pagant, per exemple, si tallem arbres imalmetem un bosc, el cost que això suposa no ho carreguem sobre el producte, si les persones que el produeixen s’estan contaminant, tampoc carreguem aquest cost, de tal manera, que finalment el producteés més barat del que realment ha costat.

4. Consum

* Així entrem en la fase del consum, que és el motor del sistema i prioritat pel govern i les empreses. Som una societat deconsumidors on l’important és consumir. Les coses tenen una duració de 6 mesos i després es converteixen en brossa perquè tornem a consumir.
Ha hagut un canvi d’actitud en les persones, ja que s’ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de las cosas
  • la historia de las cosas
  • La historia de las cosas
  • historia de las cosas
  • historia de las cosas
  • Historia De Las Cosas
  • la historia de las cosas
  • Historia De Las Cosas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS