la historia de los derechos humanos

Páginas: 6 (1346 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013
LA HISTORIA DE LOS DERECHOS HUMANOS
El desig d’un mon mes just,mes lliure i mes lliberal ha estat una aspiracio comuna desde que existeix l’esser huma,al final del segle XVII a.c Mesopotamia trobem el codi d’hammunari. El primer que regula la coneguda llei del tallo, establint el principi de proporcionalitat de venjança es a dir la relacio entre l’agressió i la resporta.
El codi d’ammunari esuna succesio de lleis.
Mes tard la cultura grega va proposar un avanç, establint el naixement de la democracia i un nou concepte de la dignitat ciutadana.
Roma el seu major merit va consistir en reunir els avanços de civilitzacions que l´havien precedit.
El poble ejueu i epecialment els profetes fan rellevants declaracions que exhorten els poderosos a actuar amb justicia.
A Xina sorgeixengrans pensadors que contribueixen a la transformacio d’aquelles societats mes influents van ser buda i confuci.
Al principi del segle VII mahoma comença a divulgar l’Islam.
A europa la invasio dels pobles germanics i la descomposicio dels pobles germanics i la descomposicio de l’imperi Roma porten el naixement de nous regnes , sorgeix el feudalisme aquest es caracteritza per la divisio de lasocietat en tres estaments desiguals.
Amb la implantació de les monarquies absolutes durant el segle XV, el feudalisme desapareixera.
Al disminuir les invasions renaixen les ciutats, a mitjan del segle XV s’inicia el renaixement.
En 1492 es produeix l’anomenat descobriment d’America, les lleis indies i la mateixa corona española establiren normes per a protegir a la población indígena.
John laockeconsiderat el pare del lliberalisme modern va proposar que l’estat havia de protegir els drets dels ciutadans. El Juny de 1776 es va proclamar la declaración dels drets a Virginia el Juliol la declaracio de la independencia dels Estats Units.
Al segle XVIII van ser fonamentals les idees de Montesquieu i Rosseau.
Als Estats Units no va assolir l’esclavitud fins la guerra de ecessio 1865. A Espanyaes va assolir en 1814.
El Segle XIX es el segle de la revolucio industrial de les reivindicacions ploretaries i de la conquista del reconeixement del dret d’associacio,, Tambe es el segle de la nova lluita, dels drets socials. Algu ha dit que la historia no es mes que la succesio de crims.
Evidentment es una definicio incompleta, pero acceptanla, en el segle XX van haver dos guerres mundialsguerres regionals guerres civils!
A la primera guerra mundial va sorgir la societat de nacions per evitar guerres pero van nàixer problemas perque ningu participa de ella, va ser incapaç devitar la segona guerra mundial. A l segona guerra mundial va naixer nacions unides,els horrors de la guerra mostraven la necesitat de regular de forma precisa el concepte de drets humans i esstablir claramentquins eren aquests drets. El resultat va ser l’aprovacio el 1948 la declaracio universal dels drets humans.
Martin leather fue un pastor estadounidense de la iglesia bautista que desarrollo lavor pruncial en en Estados Unidos al frente del Movimiento por los derechos civiles para los afroamericanos.
Luther King activista de los derechos civiles desde muy joven , organizó y llevo a cabo diversasactividades pacificas reclamando el derecho a voto, la no discriminación y otros derechos civil
es básicos para la gente negra de los Estados Unidos.
Hervey Milk : Fue un político y activista estadounidense,que se convirtió en el primer hombre abiertamente homosexual en ser elegido para un cargo público en los Estados Unidos, como miembro de la Junta de Supervisores de San Francisco en 1977.
Milknació y crecií en nueva York.
Estuvo once meses en el puesto de supervisor municipak de san francisco y fue responsable de la aprobación de los derechos de los gays en san Francisco.
Ghandi :fue un abogado, pensador y político indio.
Desde 1918 figuro abiertamente al frente del movimiento nacionalista inio, Isauro métodos de lucha social novedosos como la huelga de hambre y en sus programas...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De Los Derechos Humanos
  • Resumen Historia De Los Derechos Humanos
  • Los derechos humanos a través de la historia.
  • Historia de los Derechos Humanos
  • Historia de derechos humanos
  • Historia De Los Derechos Humanos
  • Los Derechos Humanos A Travez De La Historia
  • Historia de los derechos humanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS