la historia moderna

Páginas: 4 (949 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
Tasques tema 5: ENFOC TEÒRIC DE LA SOCIOLOGIA DE L’EDUCACIÓ
Data d’entrega:
GRUP A : 01/12/2014
GRUP C: 03/12/2014
Extensió màxima: 500 paraules (1 full)

TASCA:
Llegir els texts
A)Flachsland, C. (2003) El conocimiento: ¿una deuda pendiente de la modernidad?. A Pierre Bourdieu y el Capital Simbólico. Madrid: Campo de Ideas, Sl. (Cap. 4 , pp. 65-83 )
B) -Willis, P. (1988) Aprendiendoa Trabajar. Madrid: Akal (Introducció , pp 11-19 i Cap. “Elementos de una Cultura”, pp 23-65 )
C) Giroux, H.A. (1985) Teorias de la Reproducción y la resistencia en la nueva sociología de laeducación: un análisis crítico. A Cuadernos políticos, nº44. México: Editorial Era (pp 35-65 )


Respondre a les següents preguntes:
1. Idees principals dels tres textos
2. Compara els tres documents:similituds i diferències
3. Valoració personal i posicionament
ENFOC TEÒRIC DE LA SOCIOLOGIA DE L’EDUCACIÓ
1. 1- Idees principals dels tres textos
Segons el sociòleg Bourdieu, l’educació i elspapers del intel•lectuals han contribuït la desigualtat d’una societat estructurada en classes socials. Un punt important és que la sociologia de l’educació desvetlla els conceptes del camp capital (social, econòmi..) L’autor analitza en què consisteix el privilegi universitari i valora l’ensenyança superior. Bourdieu afirma que els estudiants procedents de classe mitja i mitja alta són els quetenen més èxit. Altre punt important és que a través la cultura arbitrària i la violència simbòlica l’escola contribueix al reproducció de l’espai sociali l’estructura de les classes socials.L’autor Giroux diu que no hi ha l’esperança per desafiar i canviar les característiques repressives de l'escolaritat en restar importància a la intervenció humana i la noció de resistència. Segons Girouxles escoles són espais socials caracteritzats per grups jerarquitzats segons habilitats o coneixements, per cultures, dominants i subordinades i per ideologies de classe en competència.
Cuando...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HISTORIA DE LA MODERNA
  • Historia De La Modernidad
  • HISTORIA MODERNA
  • historia moderna
  • historia moderna
  • historia de el modernismo
  • historia moderna
  • historia moderna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS