La IGM: Guerra de moviments

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
La I Guerra Mundial: Guerra de moviments
La Guerra de moviments és la primera fase de la I guerra mundial que es dona durant el 1914, és una ofensiva consistent a fer atacs ràpids amb l’objectiude derrotar l’adversari ràpidament.
Quan va començar la Gran Guerra, els francesos van agrupar les seves tropes en la frontera francoalemanya, entre Nancy i Belfort, preveient un atac frontal perpart dels alemanys. Però Alfred Von Shlieffen, general de l’estat Alemany, va idear una estratègia que tenia com a objectiu derrotar als francesos i posteriorment, centrar-se en l’ofensiva als russos. Esbasava en la divisió de l’exèrcit alemany en dos fronts: el front occidental, amb ofensiva a França i el front oriental amb l’ofensiva a Rússia.
El 4 d’Agost, l’exèrcit alemany envaeix Bèlgica,violant la seva posició neutral, per tal de fer arribar les tropes alemanyes a Paris. El primer enfrontament franco-britànic durant la operació va ser el 21 d’Agost a Cherleroi, una ciutat estratègica deBèlgica. Els soldats francesos van rebre l’ofensiva desprevinguts i van resultar derrotats. Així doncs, les tropes germàniques seguien avançant i l’exèrcit francès es retirà de Paris. Però les tropesfranceses preparaven una altra ofensiva per atacar als alemanys sobtadament i fer retrocedir-los. Les tropes franceses es van reunir a Marne, Burdeos, per preparar l’atac. Mentrestant, el comandant del’exèrcit alemany, veient la facilitat amb que els adversaris eren derrotats, va enviar part de la tropa alemanya al front rus, aparentment molt més preparat que el front francès. El dia 5 deSetembre, les tropes franceses van iniciar la batalla de Marne contra els alemanys que van rebre l’ofensiva desprevinguts, tal com l’exèrcit francès havia planejat, i els alemanys van haver de retirar lesseves tropes tornant a estabilitzar el front occidental. És a dir, l’estratègia alemanys de la guerra llampec havia fracassat. L’ofensiva alemanya en territori francès no havia acabat però, l’any 1916...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Primera guerra mundial (igm)
  • Guerra De Moviments
  • moviments guerra civil
  • Proyecto igm
  • Moviments feministes
  • moviments antiglobalització
  • Cuadro Comparativo Igm Iigm Guerra Fría
  • Ensayo igm

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS