La Il·Lustració

Páginas: 4 (995 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
LA IL·LUSTRACIÓ

Cèlia Buscà Valls 4t ESO B

Índex:
Què és la il·lustració? ….........................pàg.3-5 ●Quines idees defensa? ….......................pàg.6-8 ●Quins són els màximsrepresentants?...pàg.9-11 ●Biografia de 3 il·lustrats …...................pàg.12-16 ●Bibliografia …...........................................pàg. 17


Què és la Il·lustració:


La il·lustració ésun corrent filosòfic, polític i social, que apareix a França, el Regne Unit i Alemanya, i, que després s'estén a altres parts d'Occident durant el segle XVIII. També anomenat Segle de les llums i quees considera com un dels períodes més intel·lectualment revolucionaris de la història.



Pretenia "il·lustrar" (d'aquí ve el nom) a la societat, mitjançant la difusió de l'art, la tècnica i elpensament.



La importància de la raó crítica, que és pensar amb llibertat, i que ha de ser com la llum de la humanitat, es deixa veure en la mateixa arrel de les paraules amb què, en elsdiferents idiomes, significa aquest període: «Segle de les llums», o «segle de la raó», «illuminismo» (a Itàlia), «Enlightenment» (a Anglaterra), o «Aufklärung» (a Alemanya).

L'expressió estèticad'aquest moviment intel·lectual es denominarà Neoclassicisme. Per combatre les tenebres heretades de l'obscurantisme de l'Església i les institucions de l'anomenat antic règim, van sorgir a Europa, a partirdel segle XVII, "les llums de la raó".

Quines idees defensa?


Els pensadors de la Il·lustració sostenien que la raó humana podia combatre la ignorància, la superstició i la tirania, iconstruir un món millor. La Il·lustració va tenir una gran influència en aspectes econòmics, polítics i socials de l'època.



L'expressió estètica d'aquest moviment intel·lectual es denominaràNeoclassicisme. Es confiava plenament en la capacitat de l'intel·lecte humà, el desenvolupament científic, el valor del treball i el culte de l'amistat i de la natura per construir una societat millor....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ideals de la il·lustració
  • La il·lustració a Mallorca
  • La Il·lustració
  • Kant i la Il·lustració
  • Història de les idees estètiques: il·lustració a frança i anglaterra
  • Reseña "Historia Social de la Il·lustració" de Thomas Munck
  • S. xvii il·lustració
  • Pericles i La Il·Lustració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS