La Imbecil

Páginas: 4 (754 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
Fitxa literaria català

La imbècil, Mercè Company, editorial L’odissea.

Resum:

La imbècil es un conjunt de relats que expliquen la vida de persones,que solen ser adolescents o nins.Totstenen una cosa en comú, i es que tots es tenen que enfrontar a una situació molt difícil, com ara maltractes, pobresa extrema, i com lluiten per a seguir endavant.
El primer conte parla de un nin, elManel, el qual viu amb una mare alcohòlica i un pare maltractador i borratxo, que ademés tenen una situació econòmica molt pobre i tenen que arribar a robar per a poder sobreviure i el noi, per a calmarla fam, esnifa substàncies i al final, mor per culpa de això.
El segon conte parla de un noi, que viu amb una cuidadora, ja que els seus pares están sempre estàn fora per culpa del treball i temolta afició als super-herois i mor saltant de una finestra per intentar volar.
El tercer conte ens parla de Clara, una noia que també te problemes familiars i els seus pares es separen, i ella creix ambels pares separats, visquent primer amb la mare, més estricta, i el pare, més permisiu. Al llarg de la seva vida va prenguent decisions, i acaba casant-se, tenguent una filla, que acabarà patint lamateixa història que ella, ja que els pares també es separaran.
El quart conte parla de una noia que viu amb una mare que està boja i que sempre la maltracta,i al final mor i pensa que es culpa sevaperque tothom li culpa de això i ella, al final, escapa de casa per a anar a buscar el seu pare i del trauma, es torna boja.

Personatges:
Primer conte.
Manel: És el protagonista de l’obra. Es unnoi jamaicà, el mitjà dels germans que va aprenent de la vida a mesura que es va fent gran. Troba a faltar a Tomàs, que està en la presó.
Tomàs: Germà del Manel, es un personatge secundari, amb moltaintel·ligència. És el major dels germans.
Esteve: Germà petit de Manel.
Pare de Manel : Borratxo,agressiu i racista.
Mare de Manel: Alcohòlica, jamaicana.

Segon conte:
Sergi: Protagonista, un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Imbecil
  • Imbeciles
  • El Imbécil Pirandello
  • Imbeciles anonimos
  • Jaimito Imbecil
  • Plegaria por el imbecil
  • Imbeciles y champaña
  • Ivan El Imbecil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS