La Import Ncia De La Fotos Ntesis I L

Páginas: 13 (3119 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2015
La importància de la fotosíntesis i l'O2:
La fotosíntesi és una part important del cicle de vida de tots els éssers vius. La majoria de les coses vives requereixen oxigen per sobreviure. L'oxigen és limitat a l'atmosfera. Per tant, si no hi hagués manera de transformar el diòxid de carboni emès pels éssers vius en oxigen, la vida seria insostenible en el llarg termini. Com les plantes sóncapaces d'utilitzar el diòxid de carboni i transformar-lo en oxigen, la vida pot continuar per a tots els éssers vius, formant un cicle important.
Les plantes
Les plantes a terra poden simplement absorbir el diòxid de carboni a través de les seves arrels i porus, però les plantes sota l'aigua tenen un procés molt més difícil de passar, ja que els nivells de diòxid de carboni solen ser més baixos enl'aigua i el gas es mou molt més lentament. Per compensar aquest inconvenient, moltes plantes aquàtiques creixen les seves fulles amb una cutícula prima que les protegeix dels elements, i que també té porus suficients per permetre que el carboni ingressi amb molta facilitat, molt més que en la majoria de les plantes. No solen tenir els estomes per absorbir l'aire, ja que no hi ha aire per absorbir,encara que algunes varietats creixen les seves fulles per sobre de la superfície de l'aigua per absorbir diòxid de carboni. Les plantes també necessiten una certa quantitat d'oxigen, encara que no gaire. L'oxigen que produeixen i alliberen a l'aigua és gairebé sempre suficient per a les seves necessitats, i és absorbit de nou per la planta, ja que resulta necessari. El problema és que moltes altrescriatures aquàtiques també necessiten una certa quantitat d'oxigen per sobreviure. A la nit, quan la fotosíntesi ja no és possible de realitzar, les plantes segueixen absorbint oxigen, però no ho emana, la qual cosa pot resultar un inconvenient perquè altres organismes sobrevisquin.
(PLANTA UTILITZADA)







Introducció al procés de fotosíntesi
Durant el procés de fotosíntesi, el diòxid decarboni es combina amb aigua per permetre que la planta tregui el que necessita com a aliment. La planta utilitza la llum solar com a energia per a realitzar aquesta reacció química. El diòxid de carboni, conegut com CO2 i l'aigua, o H2O, se separen en les seves molècules individuals i es combinen en productes nous. L'oxigen, o O2, s'allibera de la planta a l'aire per a l'ús dels éssers humans ianimals. La planta també produeix C6H12O6, que és similar a la glucosa i s'utilitza per la planta com a aliment.

La fotosíntesi és la conversió de matèria inorgànica en la matèria orgànica. En aquest proces l'energia lluminosa es transforma energia química estable. Pròpia de les plantes, algues, cianobacteris i bacteris fotosintètics. La primera molècula en la qual queda emmagatzemada aquesta energiaquímica és d’ATP, posteriorment l'ATP s'utilitza per sintetitzar altres molècules orgàniques més estables.

La fotosíntesi és possible gràcies a l’existència d’uns pigments fotosintètics capaços de captar l’energia lluminosa.
Hi ha dos tipus de pigments:
Complex captador de llum o antena: conté molècules (clorofil·la α, clorofil·la β )on únicament poden captar energia lluminosa i transmetrel’energia captada a altres pigments. Anomenada energia d'excitació.
Centre de reacció
Centre de reacció: conté el pigment diana on hi ha dues molècules, el primer acceptor d'electrons i el primer donador d'electrons. Als quals va tota l’energia captada pels pigments d'antena i aquests inicien la reacció química.

Els pigments fotosintètics es troben englobats en unes proteïnes transmembranoses anomenadesFOTOSISTEMES, que es troben als tilacoides dels cloroplasts.
Es distingeixen dos tipus de processos fotosintètics:

• La fotosíntesi oxigènica és pròpia de les plantes superiors, les algues i els cianobacteris, en les quals el donador d'electrons (electrons perduts pels pigments fotosintètics) és l'aigua i, en conseqüència, es desprèn oxigen :
(H20 ---> 2 H+ + 2 e - + 1 / 2 02) .
• La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Importancia De La Fotos Ntesis
  • Fotos Ntesis
  • Fotos Ntesis
  • Fotos Ntesis
  • La Fotos Ntesis
  • FOTOS NTESIS
  • LA FOTOS NTESIS
  • FOTOS NTESIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS