La importancia de tenir una identitat propia

Páginas: 3 (611 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2010
La importància de tenir una identitat pròpia.

Em de tenir clar que la identitat no és una essència innata, si no que és un procés social de creixement i construcció d’un mateix. Per tal de teniruna identitat, cal establir uns elements personals a partir dels quals l’individu es formi com a persona social.

Primer de tot, cada individu s’ha de definir a si mateix per tal d’identificar lesseves qualitats. Al formar les seves identitats personals veiem semblances amb altres individus com, per exemple, la manera de vestir, el pensament, la religió, la classe social, ètnia, gènere, i altrescaracterístiques que ens defineixen com a persona. Totes les identitats personals estan lligades amb col·lectius culturalment ja determinats, així és com sorgeix la idea de grups socials. Entre elsjoves els grups socials es creen estèticament, deixant una mica, banda el pensament (accepte aquells grups denominats alternatius i d’atac social).

En segon lloc està l’element material que incloul’aspecte físic (estètica) i les possessions materials capaces de donar a l’individu diferents elements per tal de auto reconèixer la seva identitat. Cadascú modela les seves possessions materials iprojecta en elles com es veu ell i com vol que els demès el vegin. Si tenim en compte que això és veritat, podem dir que els objectes poden influenciar en la personalitat humana. Això ho podem apreciarclarament en el llibre La Filosofía del Dinero de Geog Simmel on diu que “la unitat de l’objecte que creem i la seva absència influeixen en la configuració de la nostra personalitat”.
És a travesd’aquest aspecte material que la identitat pot relacionar-se amb el consum i amb les industries tradicionals i culturals. Cada persona fa servir aquest consum per tal d’aparentar o perquè realment amb allòs’identifica. Per exemple, una persona amb diners pot anar a veure carreres de cavalls perquè altre gent la vegi rodejada de persones important, o pot anar-hi perquè simplement li agrada. En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quiero tener mi propio negocio
  • Como tener tu propio negocio
  • Importancia valores y vectores propios
  • Pasos Para Tener Su Propia Web
  • siempre puedes tener un negocio propio
  • IMPORTANCIA DE APRENDER A SER ANTES QUE TENER
  • La importancia de tener un proyecto de vida
  • La Importancia De Tener Mamá

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS