La Independència Obrira Un Nou Conflicte?

Páginas: 3 (691 palabras) Publicado: 26 de septiembre de 2012
Edició El Punt Avui Comarques Gironines. Diumenge, 23 de Setembre de 2012 pag, 38 política
La independència obrirà un greu conflicte social?
Els experts destaquen que l'independentisme és madur,transversal i integrador, i que per això no hi haurà cap trencament social
Tot dependrà, segons els sociòlegs, del que facin els espanyolistes i com atiaran el conflicte
Les reaccions apocalíptiquessón una reacció a la falta d'arguments davant el clam massiu dels catalans
23/09/12 02:00 - BARCELONA - MIREIA ROURERA

Diada de Sant Jordi del 2012 a la Rambla de Barcelona: l'independentismecatalà avui és integrador, segons diuen els experts Foto: QUIM PUIG /ARXIU.
1
La independència o un hipotètic procés d'independència no té perquè obrir cap conflicte social en la societat catalana. Sibé és veritat que qualsevol canvi històric important (una secessió, una revolució, etc.) pot ser un moment propici per al conflicte, els experts coincideixen en el fet que de cap manera es pot associarel començament d'un procés d'independència amb un trencament social. “No es pot suposar que, davant un procés d'independència, hi hagi d'haver una fractura interna, tot depèn de com es faci, del ritmei, sobretot, de com es fa que els ciutadans se sentin part del procés”, afirma el politòleg Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau.
La societat catalana és madura i el sentimentindependentista expressat a la manifestació de l'Onze de Setembre s'ha demostrat que és generalitzat i transversal. “No és el sentiment d'un grupuscle antisistema, que podria crear certa suspicàcia, és unsentiment generalitzat, transversal, que aplega molts sectors i sensibilitats diverses, en què hi cap tothom”, recorda Armadans.
En aquest punt, el sociòleg Salvador Cardús explicita que el tipusd'independentisme que ha anat madurant els últims anys i ara defensen la major part tant dels ciutadans com de partits polítics “és cada cop menys antiespanyolista” i, per tant, no fa sentir incòmode...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • conflictos de la independencia de la india
  • Conflictos sociales tras la Independencia
  • conflictos de la independencia
  • nou se
  • Cambios y conflictos de la independencia de mexico
  • Conflicto En Darfur E Independencia De Sudan Del Sur
  • camp nou
  • Canal Nou

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS