La Industrialització De Les Societats Europees.

Páginas: 11 (2505 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
Tema 3.

La industrialització de les societats Europees.

Jean Sepúlveda González
Mateo Morales Gómez
Oriol Melero Ramírez
Bryan Córdova García
4t

L’augment demogràfic i l’expansió agrícola.- [p. 46-47]

1) Defineix què entenem per Revolució Industrial [paràgraf introductori p. 46]

La revolució industrial va ser el resultat d’un conjunt de canvis económics i tecnològics quees van produir per primera vegada a la Gran Bretanya a mitjan segle XVIII i que van donar lloc a una transformació profunda de l’economia i de la societat

2) Comentari de gràfics sobre la Revolució demogràfica (p. 46). Has d’indicar de quin tipus de gràfic es tracta en cada cas i desprès respondre a les preguntes que tens dessota

a) “La població anglesa, 1730-1800”
Aquesta imatgetracta d’un tipus de gràfic lineal on ens informa de la relació entre la taxa de mortalitat, natalitat i la població anglesa. El gràfic comença al 1730 amb les taxes rondant el 38% i la població molt baixa al 1770 la població puja la taxa de natalitat es mante fins i tot puja una mica(40%) i la de taxa mortalitat baixa precipitadament , al 1800 la població continua pujant fins arribar gairebé als 10milions i la taxa de natalitat baixa una mica i la taxa de mortalitat continua baixant fins al 28%
b) “La població a Europa i al món, 1800-1900”
Aquest es tracta d’un gràfic de barres on indiquen la població a França, Estats Alemanys, España, Bèlgica/països baixos en tres anys diferents observem com estats units es el país que més es desenvolupa al 1900 arribant gairebé als 60 milions mentreque els altres països creixent de manera mes abreujada.


3) Sobre la Revolució agrícola, qüestionari de tres preguntes d’”Investiga: Els avenços agrícoles” (p. 47)

Els Sistema Norfolk permetia no deixar cap porció de terra en repòs i obtenir conreus herbacis per alimentar el bestiar, aprofitant la terra en tot moment ja sigui per blat, per naps, per ordi o per el bestiar. Aixòpermetia tenir en tot moment una plantació, un dels principals avantatges que tenia respecta la rotació amb guaret.
Els sistemes mecànica en solcs de rengs paral·lels feia possible la recollida tant del fruit com de les males herbes, la utilització de noves arades permetia remoure la terra amb facilitat i en profunditat i colgar bé les llavors de manera que quedessin ben protegides del vent i delsanimals.

Als dibuixos podem observar la sembra mecànica o natural les maquines de sembra tenien un rascle per tirar la terra sobre les llavors quan anaven per la terra, també la maquina de batre
2. L’era del maquinisme

4) Assenyala qui va ser l’inventor de la màquina de vapor i l’any de la seva invenció.
La màquina de vapor va ser inventada per James Watt l’any 1769.
5) Sobre la indústriatèxtil:
a) Qüestionari “Descriu una fabrica tèxtil”
-Explica com funcionava una màquina de vapor.
* Etapa I.En una caldera es genera vapor mitjançant la crema d'algun combustible (antigament fusta o carbó, actualment petroli i gas natural). El vapor és introduït al cilindre arrossegant l'èmbol o pistó.
* Etapa II.Mitjançant un sistema de biela-manovella, el moviment longitudinal delpistó es pot convertir en un moviment de rotació, per exemple, del rotor d'un generador elèctric.
* Etapa III.Un cop finalitzades les dues etapes, el pistó retorna a la seva posició inicial, expulsant el vapor d'aigua. El cicle es controla mitjançant una sèrie de vàlvules d'entrada i de sortida, que regulen la renovació de la càrrega, és a dir, els fluxos del vapor cap al cilindre i des delcilindre.

-Quina energia utilitzava? Quin combustible alimentava la caldera? Per on sortia el fum?
La font d’energia que utilitzaven era el vapor. Fusta i carbó era el que alimentava la caldera. El fum sortia per una xemeneia.
-Com es transmetia el moviment a la sala de telers? Descriu-lo.
La biela de la maquina de vapor feia girar un volant que tenia una corretja de transmissió que girava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Industrialització De Les Societats Europees I Els
  • la industrialitzacció de les societats europees
  • Industrialització.
  • INDUSTRIALITZACIÓ
  • Industrialització
  • la industrialització
  • Industrialització
  • La Industrialització Catalana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS