La informàtica

Páginas: 2 (418 palabras) Publicado: 7 de enero de 2012
Júlia Roigé Godia. 4 ESO D. 17 setembre

LA INFORMÀTICA

Què és la informàtica?

La informàtica és la ciència que s'encarrega del tractament automàtic de la informació. Aquest tractamentautomàtic és el que ha propiciat i facilitat la manipulació de grans volums de dades i l'execució ràpida de càlculs complexos.

Significat de la paraula “informàtica”.

El terme informàtica prové de laconjunció de les paraules franceses "information" i "automatique" que van derivar en la paraula "informatique", creada per l'enginyer Dreyfus.

La història de la informàtica i la història del primerordinador.

L'origen de les màquines de calcular està donat per l'àbac xinès, aquest era una tauleta en columnes en la qual la primera, comptant des de la dreta, corresponia a les unitats, lasegüent a la de les desenes, i així successivament. A través dels seus moviments es podia realitzar operacions d'addició i subtracció.

Un altre dels fets importants en l'evolució de la informàtica elsituem en el segle XVII, on el científic francès Blas Pascal va inventar una màquina calculadora. Aquesta només servia per fer sumes i restes, però aquest dispositiu va servir com a base perquè l'alemanyLeibnitz, al segle XVIII, desenvolupés una màquina que, a més de realitzar operacions d'addició i sostracció, podia efectuar operacions de producte i quocient. Ja al segle XIX es van comercialitzarles primeres màquines de calcular. En aquest segle el matemàtic anglès Babbage va desenvolupar el que es va cridar "Màquina Analítica", la qual podia realitzar qualsevol operació matemàtica. A mésdisposava d'una memòria que podia emmagatzemar 1000 nombres de 50 xifres i fins podia usar funcions auxiliars, malgrat tot seguia tenint la limitació de ser mecànica.

Recentment en el primer terç delsegle XX, amb el desenvolupament de l'electrònica, es comencen a solucionar els problemes tècnics que implicaven aquestes màquines, reemplaçant els sistemes d'engranatge i varetes per impulsos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informatica
  • Informatica
  • Informatica
  • Informatica
  • Informatica
  • Informática
  • Informatica
  • Informatica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS