La Inquisició

Páginas: 3 (556 palabras) Publicado: 6 de enero de 2013
La Inquisició
·Quan apareix el tribunal de la Inquisició? I quan desapareix?
La creixent conflictivitat social i política va portar els Reis Catòlics a demanar a l'Església la concessió facultativaper a la designació d'inquisidors en els seus regnes. L'1 novembre 1478 el papa Sixt IV va promulgar la butlla Exigit Sincerae devotionis, amb la qual autoritzava a Isabel de Castella i Ferrand’Aragó a investir inquisidors per a la persecució de la herètica pravitat dels falsos conversos. D'aquesta manera, es va constituir la Inquisició.
La Inquisició va ser abolida el 14 de juliol de 1834.Desapareix després de quatre segles en mans de dominics i jesuïtes, al segle XIX.
·Averigua si existia, abans de la seua fundació, tribunals semblants i quina funció tenien.
Fins al 1232 era uninstrument merament eclesiàstic, baix la custodia directa del papa. La seua funció era salvaguardar la fe cristiana.
·Quins eren els mètodes que utilitzava?
La tortura era un instrument comunament usat pera esbrinar la veritat.
Exemples:
* La cadira d'interrogatoris: es tractava d'un estri bàsic de l'inquisidor. L'efecte de les broquetes sobre la víctima, sempre nua, és d'un sofriment atroç.* El gota a gota: era una tortura llarga en la que l'únic que havia de fer el torturador era esperar que la víctima es vingués a baix. Consistia en amarrar al reu a un pal o la paret, lligar-lofortament de peus, mans, coll i front; posar el cap sota una aixeta que deixava vessar una gota a un ritme continuat. Això provocava un estat de bogeria a més d'acabar erosionant l'os del crani.
* Elmètode de la toca: Va ser molt utilitzat per la Inquisició. La toca s'introduïa a la boca de la víctima, intentant que fins i tot arribés fins a la tràquea, i posteriorment s'abocava aigua sobre la toca.Això provocava en el reu una sensació d'ofec i innombrables arcades.
* La serra: a causa de la posició invertida del reu, s'assegura suficient oxigenació al cervell i s'impedeix la pèrdua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • inquisicio
  • Inquisicio
  • Inquisici N
  • Inquisici N
  • La Inquisició
  • NUEVA INQUISICI N
  • Inquisici N En M Xico
  • Museo De La Inquisici N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS