La Intervenció Humana En Els Sistemes Naturals

Páginas: 5 (1154 palabras) Publicado: 19 de enero de 2013
La intervenció humana en els sistemes naturals










Nom: Hector Gutiérrez
Curs: 1r Batx- B
Assignatura: Ciències del món contemporani
En el documental “Una veritat incòmoda” d’Algore s’exposa la problemàtica ambiental del canvi climàtic terrestre; també tens informació en el tema 7 del teu llibre de text.

1.- Exposa els continguts generals del documental “una veritatincòmoda”.
El tema principal d’aquest documental és que el planeta s’escalfa, i l’ésser humà n’és el responsable. “Una veritat incòmoda” és una apel·lació a la consciència de les persones per emprendre un canvi de mentalitat impulsant un canvi de tecnologia. Els continguts generals que presenta aquest documental, són:
1. Mesuraments de Roger Revelle de les concentracions de CO2 en l’observatori deMauna Loa.
2. Exemples de glaceres i muntanyes.
3. Càlcul de les característiques de l’atmosfera de fa uns anys.
4. Evolució de la temperatura i concentracions de CO2 d’aquí un cert temps.
5. Escalfament oceànic (huracans i tornados).
6. Fenòmens meteorològics catastròfics.
7. Desgel de l’àrtic.
8. Canvis en els insectes i en la vegetació.
9. Canvis en l’Antàrtida.10. Efectes de la desforestació.

2.- Es sap que les variacions de CO2 a l’atmosfera, es a dir, els augments i les baixades d’aquest gas és cíclica al llarg de la història de la Terra.
- Quina és la concentració actual d’aquest gas?
- I d’aquí a 50 anys?
- Quina és la causa d’aquest augment tan ràpid?
Els indicis sobre la influència humana en el clima són diversos. En primer lloc, lesconcentracions atmosfèriques de CO2 han augmentat més del 30% des dels temps preindustrials fins a l’actualitat: de 270 ppm a 380 ppm, dada que coincideix amb la del consum de combustibles fòssils. La meitat d’aquest increment s’ha produït en els darrers 50 anys, i així coincideix amb l’augment espectacular de la població i del consum energètic. Tot això, és a causa de que els raigs ultraviolats cadavegada entren més, però en surten menys i això és la causant de que els pols es fonguin i es mesclin l’aigua salada amb la dolça.

3.- El canvi climàtic fa augmentar la temperatura mitjana del planeta; així augmentaran en unes zones geogràfiques les precipitacions (causant inundacions) i en altres les sequeres (causant desertització).
Explica més detalladament la causa que origina aquestsfenòmens.
L’augment del nivell del mar és a causa de la fosa parcial del glaç i de la desaparició parcial o total de les glaceres, no tan sols per l’augment de la quantitat d’aigua sinó també pel volum més gran d’aigua dels oceans com a conseqüència d’haver-se escalfat. Desaparició de zones de conreu properes a les costes, i també de moltes ciutats costaneres. Canvis en el règim actual de lesprecipitacions: augment de les precipitacions a les costes i disminució a les illes, a causa de l’evaporació de l’aigua. Canvis en a distribució de la vegetació. Disminució de les zones conreables i de la vegetació, a causa de la sequera. Expansió de les zones desèrtiques, o també anomenat desertificació.

4.- Algore explica que a més de les variacions cícliques de l’activitat del Sol hi ha una altracausa que pot modificar el sistema climàtic a nivell terrestre i de forma molt ràpida. Quina és? i quina relació té la fusió dels pols del planeta i el canvi climàtic dràstic?.








Treball el tema 7

6.- Relaciona la “Teoria de Gaia” amb la teoria de sistemes. Com s’explica?
La teoria de sistemes és un mètode d’estudi i pensament que ens aproxima a la comprensió de les coses complexes(el funcionament del clima, l’estructura del cosmos o els sistemes fractals) amb el suport de noves tecnologies. Per això te relació amb la Teoria de Gaia, ja que aquesta interpreta globalment la natura com una interrelació complexa entre els sistemes ambientals fins a formar una espècie de superorganisme autoregulat.

7.- El clima és un sistema en equilibri dinàmic.
a) Exposa 6 causes e...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ELS RECURSOS NATURALS 2
  • Intervenció psicopedagògica en els trastorns del desenvolupament
  • Intervenció psicopedagògica en els trastorns del desenvolupament
  • Pac 2 Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament
  • Orientaciones Pac2 Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament
  • Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament Pac 4
  • Els Sistemes d'Informació Geogràfica
  • Els recursos naturals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS