La invencion del arte, Larry Shiner

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2014
La invención del arte, Larry Shiner


L’experiència i reflexió de Larry Shiner han dut a qüestionar-se el sistema d’art concebut fins el seu dia per tal de fer-ne un anàlisi i plantejar unadivisió d’aquest que abarcarà grans abismes.
Començant pel fet anecdòtic -però que encarna perfectament el missatge- en el qual l’autor és l’observador passiu del trasllat d’una peça d’un museud’història cap a un d’art, Shiner ha sigut còmplice del canvi de concepció d’un element històric per a ser obra artística. Amb altres paraules, l’objecte, primerament pensat amb una utilitat o propòsit, ara éspura contemplació estètica. A partir d’aquest punt, Larry és conscient d’una gran divisió que s’entreveu: la funció i la bellesa, l’artesà i l’artista, la tasca col·lectiva i l’exaltació del’individu, l’encàrrec i una gran dosis de llibertat.
Larry situa el punt d’inflexió d’aquesta divisió al segle XVIII, quan es concebeix l’artesania i les Belles Arts com a mots independents (fa un apunt sobrel’origen etimològic de la paraula art, la qual es bifurca en ars i techné, que significa habilitat o destresa). Discerneix, doncs, el concepte de creació en dos: en artesania quan aquesta té unafinalitat útil, i Belles Arts quan és matèria estètica i/o espiritual, capaç de produir un plaer no condicionat per la coberta de les necessitats bàsiques, sinó per l’essència de bellesa i la cultura, elsentiment, una catarsi, l’irracional. La modificació d’aquesta nomenclatura segueix al abstenir-se del terme “bell” a Belles Arts durant el segle XIX i XX. Aquesta caiguda de l’adjectiu, aquesta “Mortde l’Art”, serà causant d’una gran confusió, ja que la paraula Art serà indefinidament connotada fins el punt d’incertesa a l’hora de diferenciar un objecte en creació artística o simple matèria.D’aquest gran interrogant, Shiner en treu una conclusió: la diferencia substancial és nul·la; és el nou sistema de l’art i tot el que comporta (institucions, drets d’autor, nous horitzons pel que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo sobre "La invención del arte: El arte dividido", de Larry Shiner
  • La invencion del arte
  • Resumen Larry Shiner
  • Resumen Bellas Artes, La Invención Del Arte.
  • Invencion Del Arte
  • la invencion del arte
  • Invencion del arte
  • JIN SHIN JYUTSU . Arte de la Sabiduria Creadora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS