La Italia normanda

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014



La Itàlia normanda


La conquesta normanda d'Itàlia meridional va ser un procés desenvolupat durant diverses dècades del segle XI. Els normands, procedents del nord, es van assentar com amercenaris al sud de la península Itàlica al servei de llombards i bizantins. Amb el temps van acabar establint els seus propis estats, que després de ser unificats i derrotar a les forces papals vanaconseguir la seva independència, com a molt tard el 1017. Aquesta conquesta de la Itàlia meridional va implicar dècades de batalles sense coordinació fins que es va formar un estat organitzat.Aquest estat, que abastava el terç sud d'Itàlia amb l'única excepció del Benevento, va arribar a prendre l'emirat de Sicília i Malta als musulmans.

Entre 1016 i 1030 els normands erensimples mercenaris, servint tant a bizantins com a llombards en les seves guerres contra els musulmans o entre ells, i llavors el duc de Nàpols Sergi IV (governant hereditari del Ducat de Nàpols sota sobiraniateòrica de Constantinoble), en instal·lar a Ranulf Drengot com a comte a la fortalesa d'Aversa el 1030, va donar als normands el seu primer territori a la Itàlia peninsular, des d'on Guillem El Braç deFerro va començar una conquesta organitzada del Catepanat d'Itàlia, derrotant a l'exèrcit bizantí a les batalles d'Olivento, Montemaggiore i Montepeloso en 1041.

El papa Lleó IX, que se sentia amenaçat,va armar el 1053 un exèrcit que va resultar derrotat i a la batalla de Civitate, prop de Benevent com podem vore al mapa, i fou empresonat prop d'un any no recobrant la llibertat fins poc abans de laseva mort.

La lluita entre els diversos caps musulmans de Sicília va acabar centrada en l'enfrontament entre els dos principals: Ibn al-Thumna de Siracusa, i Ibn al-Hawwas de Karsyannih. El seuenfrontament va permetre la intervenció del normand Roger d'Hauteville que el febrer de 1061 va desembarcar prop de Messina en ajut d'In Thumna. El 1071 Roger i el seu germà Robert Guiscard comte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Italia
  • ITALIA
  • Italia
  • La Conquista Normanda
  • Italia
  • Italia
  • Italia
  • Italia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS