la kòre de péplum

Páginas: 2 (492 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013
La Kòre del péplum
FITXA TÈCNICA:
· Títol: La Kóre del pèplum
· Autor: desconegut
· Cronologia: 510/500 a.C
· Tècnica: tallat a marbre policromat de Paros
· Mides: 1.20m d’alt
· Estil: grecarcaic
· Tema: votiu o escultura funerària
· Localització: museu arqueològic Nacional i museu de l’Acròpoli (Atenes).
La tècnica emprada en aquesta escultura va ser la talla, que consisteix a llevari rebaixar material, en aquest cas, d’un bloc de marbre fins a obtenir la figura desitjada. El risc d’aquesta tècnica és, que si l’escultor s’equivoca esculpint, no po rectificar l’error.
Aquestaescultura mostra simetria, frontalitat i l’ús de la geometria. Es pot establir un eix central que divideix l’estàtua en dues meitats iguals, excepte per la posició del braç de la Kóre. També hi ha unaactitud hieràtica, és a dir, una rigidesa i solemnitat de l’expressió facial. Es buscava una representació més real del cos humà, intentant millorar la perspectiva del volum per aconseguir figures mésreals. No és tracta d’un relleu, sinó una escultura de volum rodó.
Aquesta escultura conserva un acabat de policromia, és a dir, estava pintada, tant el cos com la túnica. Pertany al períodearcaic(s. VII a.c). L’evolució de l’art grec es pot seguir a través dels diversos trets d’aquestes figures, que es van fer aproximadament des de l’any 620 a.c fins al 480 a.c. La Kóre amb el pèplum mostraunes característiques típiques de l’època arcaica, com el somriure estereotipat que no expressa res en concret, els ulls grossos, ametllats i convergents cap avall, els cabells ordenats en superfíciesgeomètriques, la frontalitat i la rigidesa i els braços enganxats al cos.

Les kórai eren dones que representaven sacerdotesses, anaven vestides amb una túnica llarga fins als peus cenyida a lacintura. La Kore amb el pèplum, resta en una actitud estàtica. Els artistes treballaren, sobretot, els plecs dels vestits, que de vegades conferien un cert dramatisme a les figures.
La Kóre de pèplum...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Koré del Peplum
  • Kore del peplum
  • koré del peplum
  • Kóre del pèplum
  • Koré Del Péplum
  • KORE
  • Los Koras
  • Koren

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS