La lectura i la vida

Páginas: 3 (530 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2011
1- ASSAIG

ACTIVITAT: Assaig d’un llibre
ALUMNA: Alicia Baena Pinar, CE 1
LLIBRE: La lectura i la vida.
AUTOR: Emili Teixidor

Emili Teixidor. La lectura i la vida, 2007. 183 pàg.+ 5 pàg.índex la biblioteca ideal.

D’entrada La lectura i la vida és un assaig que pretén donar una visió pedagògica, tant per mestres com per pares sobre la importància que tenen els hàbits i l’esforç de lalectura en els nens i joves de la nostra societat. És un manual que intenta donar unes pautes als adults encarretgats de l’educació mitjançant unes estratègies que amb intel•ligència han de saberportar a terme. Així, l’obra està estructurada per capítols on els principals temes estan relacionats amb la poca motivació que el jovent té per la lectura; així com les estratègies per fomentar aquestinterès; l’importància de l’educació en el procés d’humanització de l’home; que espera la societat dels mestres i dels pares i consells per orientar-los en aquesta tasca.

Principalment la feina quedesenvolupa el mestre és la distribució de coneixements eficaços i necessaris, ells han d’ensenyar a aprendre, l’èxit d’aquests en la tasca educativa serà el de tota la societat, però, no s’hauriad’oblidar mai que si es pretenen resultats òptims en l’educació dels nostres fills, la família hauria de combinar calidesa i obertura amb l’atenció i la marca de límits, raonats i pactats segons les edats.El nen a de sentir-se que el valoren i reconeixent els seus progressos, els esforços tindran sentit.
Al contrari del que pensa la societat, no tot el pes ha de recaure en educadors i pares, sinó queels mitjans de comunicació tenen molt a dir en el sistema educatiu, ja que no són ni crítics ni plurals en les seves projeccions, al contrari, hi ha una tendència a la uniformització. Internet, perexemple és una eina que cal saber-la fer servir i no abusar-ne, ha de ser un auxiliar en el món de l’educació on la seva tasca principal és facilitar informació. L’educació no pot ser unilateral,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Lectura i La Vida Emili Teixidor
  • Ressenya Emili Teixidor- La lectura i la vida
  • LECTURA I
  • Lectura I
  • “La lectura en la vida”
  • La lectura y la vida
  • La Vida De La Lectura
  • lectura de la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS