La lengua de las Mariposas

Páginas: 4 (772 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2013
LA LENGUA DE LAS MARIPOSAS

La lengua de las Mariposas està ambientada en els moments abans de la Guerra Civil Espanyola, durant l'època de l'hivern-primavera de l'any 1936 a un poble de Galícia.El protagonista d'aquesta pel·lícula (Moncho) té sis anys i no va poder començar l'escola amb la resta dels nens a causa d'una malaltia. A Moncho quan era petit, l'escola li feia molta por, ja quecreia que els professors pegaven, perquè ho deia el seu pare quan li explicava histories per espantar-lo.
El primer dia d'escola va sortir corrents perquè els companys de classe s'enriuen d'ell peranomenar-lo “Gorrion”.
En uns dies es va donar conta, que el seu mestre (Don Gregorio) era un home bo, sensible i entranyable disposat a saltar-se les convencions pedagògiques que s'han de fer servir iinculcar en els seus alumnes l'amor a la natura, a les coses senzilles i a la poesia, i que no és dolent, sinistre ni autoritari com ell s'havia imaginat i sobretot, que no pega. Don Gregorio és unprofessor republicà i lliberal que inicia a Moncho en l'aprenentatge de la vida i de la llibertat.
En arribar la primavera i amb el bon temps el professor feia les classes al camp, on podia ensenyar aobservar millor la majestuositat de la natura que tant impressionava a Moncho. Els Dissabtes i festius anaven junts d'excursió, això va donar pas a una gran relació d'amics entre l'alumne i el mestre.Com que en Moncho tenia molt d'interès per les classes i per aprendre, es va convertir en el subministrador de bestioles de Don Gregorio.
La relació entre Don Gregorio i el pare del nen, també eramolt bona, a part perquè els dos estaven a favor de la República. En general gairebé tot el poble estimava a aquest mestre. El pare d'en Moncho, es el sastre del poble, i li va fer un vestit alprofessor per agrair-li les atencions que té amb el seu fill.
Al final es trenca l'harmonia d'aquest temps sense gaires conflictes en què regna la llibertat, l'amor, la felicitat i les bones relacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La lengua de las mariposas
  • la lengua de las mariposas
  • La Lengua De Las Mariposas
  • la lengua de las mariposas
  • La lengua de las mariposas
  • las lenguas de las mariposas
  • La lengua de las mariposas
  • La lengua de las mariposas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS