la lengua de las mariposas

Páginas: 3 (734 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014

La lengua de las mariposas





FITXA TÈCNICA
Títol original: La lengua de las mariposas
Any: 1999
Duració: 97 min.
País: Espanya
Director: José Luis Cuerda
Guió: Rafael Azcona,José Luis Cuerda, Manuel Rivas (Novela: Manuel Rivas)
Música: Alejandro Amenábar
Fotografia: Javier Salmones
Reparto: Fernando Fernán-Gómez, Manuel Lozano, Uxia Blanco, Gonzalo Uriarte, Alexis de losSantos, Guillermo Toledo, Tamar Novas, Celso Bugallo
Productora: Sogetel / Las Producciones del Escorpión / Grupo Voz
Gènere: Drama/Infància. Ensenyança. Anys 30. Col·legis & UniversitatSINOPSI
En Moncho, és un nen que desprès de estar molt de temps malalt comença l’escola, però té por perquè l’han espantat dient-li que els mestres peguen als seus alumnes,com era habitual en l’educació repressiva de l’època.
Però el seu mestre no els pegava, els hi explicava la importància de la llengua de les papallones o senzillament d’on procedien les patates, peròsobretot li donava importància a la llibertat, ja que ell era Republicà com molts habitants del poble, incloent la família d’en Moncho. Això ho podem saber ja que la seva mare menciona que gràcies ala República les dones poden votar, malgrat les cremes de convents que hi ha en aquell moment i les revoltes organitzades per acabar amb el govern.
La gent del poble s’assabenta del successos quepassen a Madrid i a Barcelona mitjançant la ràdio, on es produeix un cop d’Estat amb l’aixecament militar que va fracassar, però van participar molts sectors com l’exèrcit, inspirat i financiat per l’altaburgesia, els poderosos de l’Estat i els terratinents, que van abandonar la via legal i parlamentaria i es van decantar per les armes i la dictadura, donant lloc a milers de morts violentespartidàries de la República i del seu projecte modernitzador.
Al final de la pel·lícula el pare d’en Moncho i ell mateix amb altres habitants estaven a un bar escoltant la ràdio, on van escoltar que hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La lengua de las mariposas
  • La Lengua De Las Mariposas
  • la lengua de las mariposas
  • La lengua de las mariposas
  • las lenguas de las mariposas
  • La lengua de las mariposas
  • La lengua de las mariposas
  • La lengua de las mariposas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS