La lista de schindler

Páginas: 12 (2864 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2012
La llista de Schindler

1.-BIOGRAFIA DEL DIRECTOR.

Director. Steven Allan Spielberg.

[pic]

Steven va néixer a Cincinatti, Ohio, l’any 1946. De família jueva, mare pianista, pare enginyer, de manera autodidàctica, ja que els seus pares es van traslladar molt durant la seva infantesa, va començar a filmar curts. Als 18 anys va escriure i dirigir la seva primera pel·lícula“Firelight” l’any 1964. L’any 1965 els seus pares es van divorciar, ja que tenia una relació distanciada amb el seu pare, va decidir viure amb la seva mare i les seves germanes a Califòrnia, la Meca del cinema.
A Califòrnia, va intentar dues vegades entrar a la Universitat de Southern per estudiar cinematografia, no ho va aconseguir. Però més endavant va aconseguir l’admissió a la Universitat de LongBeach, però hi va sortir l’any 1968 sense haver aconseguit el títol, el qual va aconseguir l’any 2002.
Va rebre el seu primer premi l’any 1969 per un curtmetratge anomenat “Amblin”. Entre els anys 60 i 70 va filmar bàsicament curtmetratges o episodis de sèries. Però l’any 1971 va realitzar “El Diable sobre Rodes”, que al començament va ser una pel·lícula exclusivament per a la televisió, però queal rebre fortes crítiques excel·lents va ser rodada a cinemes de diferents països. Va resultar ser una de les pel·lícules de més prestigi de Spielberg, un exemple clar del domini magistral que tenia del suspense.
Finalment el film que li portaria la fama internacional va ser la pel·lícula “Tiburón” de l’any 1975, pel·lícula que va ser una de les més taquilleres de l’època tot i que va portargrans problemes el rodatge, i mai haurien pogut presagiar la gran fama i l’èxit que els hi va portar.
També se’l coneix per les pel·lícules de gran èxit com Star Wars o les de Indiana Jones.
Avui dia Spielberg està casat amb Kate Capshaw, i té 6 fills, tot i així continua produint grans èxits.

La llista de Schindler

Guió: Steven Zaillian.
Intèrprets: Liam Neeson, Ben Kingsley, RalphFiennes.
Música: John Williams.
Gènere: Drama


1
2.- BIOGRAFIA DE OSKAR SCHINDLER.

Oskar Schindler: Va néixer l’any 1908 al que era abans conegut com l’Imperi Austrohongarès i va morir l’any 1974 a Alemanya. Empresari alemany qui va salvar aproximadament uns 1200 jueus. Schindler a la seva joventut va ser reclutat pels SS per que coneixia als adinerats polonesos i jueus, per aquestmotiu quan va començar a construir la seva empresa ja era conegut pels alts càrrecs de polítics i generals. Un cop va començar la Segona Guerra Mundial ja tenia els contactes suficients com per començar la seva fàbrica, i gràcies a la guerra es va poder aprofitar de la mà d’obra jueva barata. Després d’anys, durant la guerra encara, es va anar donant compte del maltractament dels jueus. Alcomençament contractava sobre tot els jueus i polonesos ja que després de la guerra això li donaria beneficis a Schindler, però després de veure les atrocitats l’únic en que pensava era contractar el major nombre de jueus de qualsevol edat de qualsevol sexe i li era igual el seu estat físic.
Al final de la guerra Schindler estava en busca i captura, per això es va refugiar a Israel, però l’any 1958 esva separar de Emilie, la seva esposa, i va tornar a Alemanya. En 1960, Israel va reconèixer la seva iniciativa salvadora i li van declarar “Just entre les nacions” (1967), per aquest motiu van plantar un arbre al seu nom a l’Avinguda dels justos”.
Va morir a Hildesheim a Alemanya amb 66 anys el 1974. Va ser enterrat al cementiri catòlic a Jerusalem.

[pic][pic]

Liam Neeson a la dreta,Oskar Schindler a la esquerra













2

3.- ARGUMENT DE LA PEL·LÍCULA.

[pic]

Al començament observem en color com ens trobem a un saló on un grup de jueus estan resant. A poc a poc la imatge es converteix en blanc i negre. Un home bastant elegant es posa les seves millors robes i surt. Ens trobem a un bar. Comença a parlar amb generals d’alt càrrec, en aquell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Lista De Schindler
  • la lista de schindler
  • La lista de schindler
  • La lista de Schindler
  • La Lista De Schindler
  • La Lista De Schindler
  • la lista de schindler
  • la lista de schindler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS