La Literatura

Páginas: 2 (304 palabras) Publicado: 25 de diciembre de 2012
La literatura

La literatura s’ha anat classificant de diferents maneres des dels inicis de l’edat mitjana fins a l’actualitat. Com la podeu definir, doncs en cada època se li ha anatdonant forma a la creació d’una definició definitiva.

A l’edat mitjana es deia que la literatura era l’art de saber escriure i llegir, però al llarg del temps s’ha canviat ja que noqualsevol cosa que puguem llegir es classifica com a literatura. Més endavant es va concretar dient que era l’art d’escriure i llegir però amb finalitats estètiques, és a dir, escriurebuscant la bellesa del text, jugar amb les paraules, i també s’hi inclouen figures retòriques amb la finalitat de transmetre de manera bonica.
La literatura es pot diferenciar segons si ésoral, que es transmet de pares a fills en forma de contes i cançons o bé escrita, que no tothom hi té accés, només la gent culta i que sap llegir. Però la transmissió oral té un problema,que es pot perdre al no estar escrita, per això hi havia trobadors que passaven a escrit les rondalles i les cançons.
Aquest art el podem classificar segons diferents apartats, com araen gèneres literaris (narrativa, poesia i teatre), èpoques ( medieval, moderna...), temes ( novel·les , eròtiques, cavalleresques...), el idioma en que està escrita i destinatari (literatura infantil, juvenil...).
El text literari té diferents característiques que fan el poder diferenciar-lo d’un altre tipus de text, una d’elles és la seva subjectivitat, que serveix peropinar. Un altre és que utilitza un vocabulari profund amb molt de significat.
També una de les grans diferencies és que s’utilitzen figures retòriques, són diferents paraules iestructures que utilitzen els autors per fer destacar la literatura.

Finalment la literatura es podia definir com a l’art de saber escriure i llegir amb finalitats d’entretenir estèticament.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura
  • La literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS