la llibertat guiant un poble

Páginas: 4 (906 palabras) Publicado: 14 de abril de 2013
La llibertat guiant un poble – Pintura E. Délacroix
Catalogació
La llibertat guiant un poble es una obra pictòrica realitzada per Eugéne Delacroix. Pertany al 1830, el seu estil es elromanticisme i es una obra de gran format que actualment esta exposada al Museu del Louvre, a Paris

Anàlisi formal
Elements plàstic, tècnica y suport
Es tracta d’un oli sobre tela on en destaquem elscolors ocres, i els colors de la bandera francesa, el vermell i el blau.
En quant a la pinzellada és solta, segura i ondulada, però donar-hi més expressivitat. Pel que fa a la llum, es irreal, malgratque pot semblar real es veu que les figures estan il·luminades de no se sap d'on, portant dona una sensació de irrealitat. Aquesta llum irreal i violenta dona lloc a 2 focus lumínics, un lateral queil·lumina les figures i un altre darrera en el paisatge.
Per últim, l’expressivitat hi trobem un gran dinamisme amb una acció de dir el poble està en moviment en plena acció, però aquesta acció vecap a nosaltres.

Composició
La seva es composició es , es a dir, piramidal i dinàmica , les figures s’emmarquen dins d’una piràmide ascensional. La piràmide la veiem en el burgés de l’esquerra, elnoi de la dreta (que es diu que és el propi Delacroix), i el vèrtex del triangle seria la bandera. Predomina la línia vertical. Però els morts del terra marquen una línia horitzontal. Veiem que ni hauna perspectiva doble que dona lloc a una superposició de plans, una atmosfera tensa amb els fums de les descàrregues barricades Sunion i una multitud d’homes que avancen a la dreta.
Laprofunditat ve donada per als diferents plans: Primer pla els cossos dels difunts En segon pla la Llibertat, el burgès, el moribund i l’estudiant, Tercer pla la població lluitant Al fons la ciutat amb enmig deNôtre Dame i la boirina i el fum.
L’element més destacat es el moviment. No hi h a figures rectes, els cabells son ondulats i la roba, els braços i les cames estan corbats o doblegats . Per donar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Llibertat Guiant El Poble
  • Llibertat Guiant
  • La Llibertat
  • La llibertat
  • Poble
  • La por a la llibertat femenina
  • estatua de la llibertat
  • Psicologia De La Llibertat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS