la llibertat i el catala

Páginas: 3 (515 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013



LA LLIBERTAT I EL CATALÀ





















HELENA PÉREZ IZQUIERDO
UF HISTORIA DEL PENSAMENT





John Stuart Mill és un filòsof, polític i economista angles, vanéixer el 20 de maig de 1806 i va morir a França el 8 de maig de 1873.va ser un representant de la escola econòmica clàssica i un teòric del utilitarisme.

El concepte de llibertat de Millconsisteix en que l’individu ha de ser lliure per fer el que vulgui mentre no interfereixi amb la llibertat d’un tercer. Cada persona per si mateixa es suficientment racional per poder prendre decisionssobre el seu propi be i escollir també la religió que practica. El govern nomes ha de intervenir per protegir la societat.

El concepte de llibertat d’expressió. L’autor explica que és absurd prendreles opinions pròpies com a bones sense estar segurs.

La formulació de Mill sobre el utilitarisme es coneix com el principi de major felicitat. Aquest principi sosté que una persona ha d’actuarsempre amb el fi de produir la màxima felicitat per el major nombre de persones. La major aportació de Mill al utilitarisme és el seu argument per la separació qualitativa dels plaers, Mill sosté que elsplaers intel·lectuals i morals son superiors a les altres formes de plaers físics.


La noticia que he escollit per realitzar aquest treball és de la Vanguardia. El titular és el següent: Unestudiante entrega a Educación 145.000 firmas en defensa del catalán.
L’alumne va recollir les firmes per defensar l’escola en català. Relacionant aquesta noticia amb la filosofia de Mill veiem que degut aque la decisió de modificar la llei d’educació perjudica a molta gent que no vol que es canviï. És a dir, una persona a pres la seva opinió com a bona i a pres una decisió sense tenir en compte laopinió dels milers de persones a les quals afecta aquesta decisió. Per tant la decisió del ministre Wert atempta contra la llibertat de decidir de milers de catalans que volen que els seus fills...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La llibertat i la responsabilitat
  • catalan i ecucacion
  • Blog I Català
  • Franco I El Català
  • Ceuta i Melilla (català)
  • El Modernisme català i el Cafè de la Marina
  • Alvin I Las Ardillas Teatre Català
  • Pac1 Psicologia Del Desenvolpament I (Català)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS