La llista de schindler

Páginas: 7 (1522 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2012
PRIMERA PART
1. Explica com és Schindler al principi de la pel·lícula i com evoluciona el personatge.
Al principi Oskar Schindler només és un simple empresari que vol muntar una fabrica amb obres jueus ja que son gratis i no els i te que pagar un sou. Però a mesura que la pel·lícula va tirant endavant Schindler es va donant compte de la maldat que sofreixen els jueus en el camp deconcentració. Quant ordenar la matança del camp Oskar Schindler fa tot el possible per salvar-los.

2. Treu profit de la guerra?
Treu molt de profit de la guerra ja que graciés a ella pot obrir una fabrica amb obrers jueus que ja que no els i te que pagar amb diners. També li va molt bé per vendre els seus productes ja que son productes de primera qualitat especialitzats per a campanyes militars.

3. Comreaccionen els jueus davant de les accions dels nazis?
Els jueus estan aterrats i oprimits pels crims contra la humanitat que estan cometent contra ells.

4. Què fan els jueus a l’església?
Els jueus a l’església feien intercanvis i compres de productes en secret ja que si els descobrien els nazis els matarien.

5. Necessita Schindler els jueus? I els seus diners?
Si al principi quant volcomprar la fabrica busca per tot arreu inversors jueus per que pugui comprar la fabrica i posar-la en funcionament i a canvi els i donaria menjar o productes que els i fes falta dintre el gueto.

6. Quin fet marca per Schindler la diferència entre el fracàs o l’èxit?
El fet que marca l’èxit o el fracàs és el marketing que es fa servir i la imatge que es dóna a conèixer als seus clients.

7. Dequè és la fàbrica que organitza? Amb quin capital aconsegueix fer-la?
La fabrica que organitza es una fabrica de cassoles i el capital que aconsegueix per posar-la en marxa es d’inversors jueus

8. Pels alemanys quines professions són essencials? Quines no?
Les professions essencials pels alemanys són aquelles que els ajudin a construir armes, edificis, munició... per que puguin tenir mésarsenal.



9. Què veu Schindler que el fa reaccionar?
El que veu Schindler es una nena am el vestit vermell que intenta amagar-se dels nazis i que posteriorment la veurà cadàver.


10. De què està feta la carretera del camp de concentració?
La carretera del camp de concentració esta feta amb lapides jueves ja que per els jueus era un sacrilegi.

11. Què pot provocar la mort en el camp?En el camp de concentració el que pot provocar la mort poden ser moltes coses: la falta de menjar, malalties, mala higiene, morir per el plaer d’un oficial nazi...

12. Hi ha normes a seguir, hi ha llei? Raona la resposta.
Per mala sort pels jueus no hi ha cap norma i els nazis poden fer el que vulguin amb els jueus per la força.

13. Quina diferència hi ha entre una fàbrica que està dins delcamp i una que està fora, com la de Schindler?
La diferencia és que la que estan dintre del camp no hi han horaris ni cap compensació pel treball. En canvi una fabrica que esta a fora te horaris i compensacions pel treball en el cas dels sueus no son diners sinó productes que els hi serveixen dintre el camp.

14. En quin moment Schindler pren consciència que la seva fàbrica és un refugi? Hoaccepta? Com?
En el moment en que una dona li ve a demanar a la fabrica que sisplau contracti els seus pares a la fabrica ja que estan molt dèbils i sinó moriran en el camp. Al principi no ho accepta i ho nega que sigui un refugi i diu enfadat que això només una fabrica i que aquí es ve a treballar. Però al final com que és un bon home els acaba acceptant i així segurament salva’ls-hi la vida.15. Schindler intenta convèncer d’una determinada forma de poder a Amon Franz Goeth (Herr Commandant); quina és aquesta forma de poder? Ho aconsegueix? Dura per sempre?
L’intenta convèncer que el poder no es nomes matar a persones per que la resta et respecti sinó que quant una persona sap que a fet una cosa malament del que tu li has dit, en aquell moment sap que el mataràs, però el veritable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llista de Schindler
  • resum personal la llista de schindler
  • schindler
  • SCHINDLER
  • Schindler
  • Schindler
  • Schindler
  • Schindler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS