la Llotja

Páginas: 2 (452 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014

La Llotja de València , edifici el més emblemàtic sens dubte de la ciutat , constitueix una de les obres mestres de l'arquitectura gòtica civil , exemple excepcional del període últim de l'EdatMitjana i obra molt representativa de l'esplendor i la riquesa de les grans ciutats comercials de la Mediterrània .
Va començar a construir-se per iniciativa del Consell de la Ciutat en 1483 sent elsseus principals artífexs Pere Compte i Joan Ivarra . Consta l'edifici de tres cossos clarament diferenciats : Sala de Contractació , Torrassa i Pavelló del Consolat de Mar articulats en toro al Patidels Tarongers .
La Sala de Contractació és un ampli espai de notable bellesa caracteritzat per la presència de vuit columnes exemptes i altres setze adossades als murs laterals , totes ellessingularitzades per la seva decoració d' baquetones helicoïdals , que irradien del fust en disposició palmiforme fins a formar quinze trams de voltes de creueria reticulades . Al saló , dedicat a lestransaccions comercials , es va instal · lar la Taula de Canvis , primera institució bancària de caràcter municipal , creada el 1407 .
La torrassa , situat a l'esquerra de la sala de contractació , presentatres nivells havent estat dedicada a capella l'estada inferior . A les dues plantes superiors s'accedeix per una magnífica escala de cargol realitzada amb gran perfecció tècnica i sense eix central .El pavelló del Consolat de Mar , construït a principis del segle XVI , denota ja, en la loggia i medallons del cimaci representant herois de l'antiguitat , un marcat caràcter renaixentista . Consta desemisoterrani voltat i dues plantes , havent intervingut en la seva construcció , a més del ja citat Pere Compte , mestres d'obra Joan Corbera i Domingo de Urtiaga .
Valors i atributs
La Llotjaconstitueix exemple paradigmàtic d'edifici funcional destinat a activitats de caràcter mercantil . Està dotat per això d'un amplíssim i diàfan saló on els comerciants realitzaven operacions financeres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llotja Val Ncia
  • LLotja de València Comentari Art
  • Teatro y Centro De Conferencias La Llotja
  • HISTÒRIA ESCOLA LLOTJA DE BARCELONA PDF
  • La llotja de lleida
  • Historia Escola Llotja
  • Exercici 1 Tipografia la LLotja

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS