la llum

Páginas: 4 (836 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
TEMA 5 CALOR I TEMPERATURA
LA CALOR:
La calor és una magnitud física que mesura l’energia transmesa d’un cos a un altre, com a conseqüència de la diferencia entre les seves temperatures . UnitatsSI : Joule (J)
TEMPERATURA:
Segons la teoria cineticomolecular, la temperatura d’un cos depèn de l’energia cinètica de les seves partícules.

CALOR CALORÍFICA:

La Capacitat caloríficaespecífica (o calor específicac) és l’energia en forma de calor, necessària per augmentar 1 o C la unitat de massa de qualsevol substància a la pressió de 1atm.
q = m· c· (t 2-t1)
PROPAGACIÓ DE LA CALOR:Conducció és la forma de transmetre’s la calor en els sòlids . Es necessita que ambdós cossos es toquen . En la conducció, les partícules que componen un sòlid no es desplacen, només vibren.Quan un cos sòlid amb major temperatura toca a un altre amb menor temperatura, li passa part de la seva energia, de manera que l’energia de les partícules d’un sòlid disminueixen i la de l’altreAugmenten fins que les temperatures s’igualen .

CONVECCIÓ:

És una forma de transmetre’s la calor en els líquids i gasos. El fluid calent ascendeix i el fred, baixa. Quan un líquid o un gas reben calorper la seua banda inferior, les zones calentes tendeixen a pujar i les fredes, a baixar. Es mesclen zones calentes i fredes, transmetent- se la calor d’una zona a una altra, per mitjà de movimentsanomenats fluxos convectius.

RADIACIÓ:
És la forma de transmetre’s la calor en forma de llum a través de qualsevol mitjà o del buit. Es dóna en sòlids, líquids, gasos i en el buit. Tots els cossosdesprenen energia en forma de radiació. Com més temperatura té més radiació desprèn.

TERMÒMETRES

El termòmetre és un instrument de mesura de la temperatura, o dels canvis
de temperatura. Elstermòmetres mesuren la variació d'alguna propietat
macroscòpica i la relacionen amb la temperatura del sistema considerat.

TIPUS DE TERMÒMETRES

Basats en la dilatació dels líquids
En augmentar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Llum
  • Teories de la llum
  • Cemtento Llum
  • Camí de llum
  • teories de la llum
  • teories de la llum
  • La llum
  • llum i color

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS