La logopedia infantil

Páginas: 2 (471 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
ELS ORÍGENS:

Els orígens de la logopèdia es comencen a veure reflectits a partir de les investigacions i aportacions del filòsof Hipòcrates i els metges de la seva escola. Aquests tractaven temesrelacionats amb alteracions en el llenguatge, com per exemple la tartamudesa. Els usuaris que patien aquesta patologia se’ls catalogava de bojos i, fins i tot, d’“imbècils”, però amb el pas del tempsaquesta idea ha evolucionat i ha quedat totalment obsoleta.

Amb el pas del temps, aquesta disciplina va sorgir com a especialitat medicopedagògica, a partir d’un conjunt de rebuigs que altresdisciplines científiques nos els interessava. Aquesta va estar permesa durant molt de temps, ja que tenia unes característiques molt particulars, com ara atendre els trastorns de la parla en nens i, mésendavant, en adults.

En definitiva, podem dir que el Màster en Logopèdia Infantil es va constituir principalment amb la finalitat de satisfer les necessitats de les persones amb un dèficit delllenguatge i, a més, per especialitzar a un ampli col•lectiu de professionals per tal d’estar qualificats i poder treballar com especialistes dins d’aquesta disciplina.

Actualment, amb aquest programaes té la intenció d’adquirir i reforçar les competències específiques necessàries per a realitzar una correcta detecció, avaluació i intervenció en les possibles disfuncions, retràs o trastorns delllenguatge oral i escrit, del parla, de la comunicació, de la veu i, fins i tot, dels problemes de deglució en la població infantil.

NECESSITATS:

La Logopèdia Infantil va sorgir primerament perdonar resposta als infants que patien problemes o trastorns de la parla i/o de llenguatge. Per tant, tenia com a finalitat cobrir aquestes necessitats amb l'objectiu de tractar-les per a la sevaextinció o millora. A més a més, posteriorment també responia a les necessitats dels adults i els trastorns relacionats amb la lectoescriptura.

D'altra banda, promou o realitza la teràpia miofuncional...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La logopedia infantil
  • Ed. infantil y licenciada en Logopedia.
  • logopedia
  • Logopedia
  • Logopedia
  • Logopedia
  • Logopedia
  • Logopedia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS