La LOMCE

Páginas: 5 (1229 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2014
LOMCE
Castellà
El que diu la llei.
El castellà serà la llengua vehicular a tot l’Estat i les llengües cooficials ho seran també en les respectives comunitats autònomes.
Comunitat educativa.
A Catalunya hi ha consens respecte al sistema d’immersió lingüística. Diversos centres privats i concertats sí que fan més assignatures en castellà que les obligatòries i més de 20 famílies hansol·licitat escolarització en castellà.
Opinió personal.
Considero que cada ja que en tot l’Estat es parlen varies llengües i cadascuna oficial en el seu territori, cada comunitat autònoma hauria d’impartir les classes en la llengua oficial de la mateixa.
Revàlides
El que diu la llei.
El Ministeri d’Educació dissenyarà proves de nivell al final de la primària, l’ESO i el batxillerat. Els alumneshauran de superar les dues últimes per a obtenir els respectius títols.
Comunitat educativa.
La publicació dels resultats de la revàlida ha provocat rebuig perquè pot estigmatitzar alguns centres.
Opinió personal.
En aquest apartat estic bastant d’acord en quan a proves de nivell. Ja que crec que en aquest cas s’ha de ser més estricte i intentar mostrar la realitat del baix nivell que tenim entot l’Estat i així es veuria realment que hi ha un problema.
Selectivitat.
El que diu la lleu.
Desapareixerà el curs 2015-2016. Cada alumne haurà de fer exàmens específics a les diferents facultat a què vulgui optar.
Comunitat educativa.
Els partits de l’oposició i diversos rectors estan en contra de la desaparició de la selectivitat perquè creuen que l’accés a la universitat es complicaràmassa. Els rectors catalans i la Generalitat han acordat mantenir la selectivitat malgrat la LOMCE.
Opinió personal.
No hauria de desaparèixer la selectivitat. Crec que amb una única prova vàlida per a totes les universitats ja hi ha prou. No veig lògic que si t’has d’apuntar a varies universitats, diguem per exemple 5, sigui per el que sigui, hagis de realitzar 5 exàmens diferents a cadauniversitat. No te sentit i es una pèrdua de temps.
Continguts.
El que diu la lleu.
El Govern fixarà els continguts de les matèries troncals –història, geografia, llengua, matemàtiques...- a primària, secundària i batxillerat.
Comunitat educativa.
Catalunya i el País Basc no volen que el Govern central controli els continguts de les assignatures troncals. Des de l’oposició temen que el PartitPopular vulgui imposar una determinada visió d’Espanya a través dels llibres de text, sobretot pel que fa a història.
Opinió personal.
Considero que qui hauria de triar el temari i els continguts ho hauria de fer el Govern de cada comunitat. Ja que probablement la historia que hagi patit cada una no sigui la mateixa. Apart penso que si es el govern el que tria les matèries tornaríem a ser ninots ia creure el que ens diguin des de el centre. Volen que creiem el que ells ens diuen però no el que es o va ser. Apart tambe crec que haurien de ser els professors els que formessin part de l’elecció del temari, i no uns polítics que no tenen ni idea del que es fa a una aula.
Religió.
El que diu la lleu.
L’assignatura de religió catòlica serà voluntària i la seva nota comptarà per fer mitjana al’expedient de l’alumne. Educació per la ciutadania desapareix.
Comunitat educativa.
La llei va en contra de la laïcitat de l’Estat.
Opinió personal.
Em sembla bé que la religió sigui voluntària però no em sembla lògic que una cosa voluntària compti a la nota mitjana en l’expedient. Ja que els que no fessin aquesta assignatura tindrien menys nota per el fet de no fer religió?. Si esvoluntari es voluntari i no ha de comptar.
Desconec de que tracta l’assignatura d’Educació per a la ciutadania per tant la opinió que pugui tenir crec que no es vàlida.

Escola privada.
El que diu la lleu.
Obre la porta a concertar escoles privades si aquestes tenen molta demanda de places. També es podrà cedir sòl públic per construir centres privats.
Comunitat educativa.
Els sectors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LOMCE
  • Lomce
  • Lomce
  • análisis lomce
  • curiculum lomce
  • Crítica a la LOMCE
  • LOMCE XIII
  • Loe Y Lomce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS