La luna

Páginas: 4 (891 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
Formació de la lluna
Hi ha, bàsicament, tres possibilitats quant a la formació de la lluna:
1.- Era un astre independent que, en passar prop de la Terra, va quedar capturat en òrbita.
2.- LaTerra i la Lluna van nàixer de la mateixa massa de matèria que girava al voltant del Sol.
3.- La lluna va sorgir d'una espècie de "inflor" de la Terra que es va desprendre per la força centrífuga.Actualment s'admet una quarta teoria que és com una mescla de les altres tres: quan la Terra s'estava formant, va patir un xoc amb un gran cos de l'espai. Part de la massa va eixir expulsada i es vaaglutinar per a formar el nostre satèl·lit. I, encara, una cinquena teoria que descriu la formació de la Lluna a partir dels materials que els monstruosos volcans de l'època de formació llançaven a gransaltures.

Hipòtesi de fissió

La hipòtesi de fissió suposa que originàriament la Terra i la Lluna eren un només cos i que parteix de la massa va ser expulsada, a causa de la inestabilitat causadaper la forta acceleració rotatòria que en aquell moment experimentava el nostre planeta. La part despresa es "va quedar" part del moment angular del sistema inicial i, per tant, va seguir en rotacióque, amb el pas del temps, es va sincronitzar amb el seu període de translació.

Es creu que la zona que es va desprendre correspon a l'Oceà Pacífic, que té uns 180 milions de quilòmetres quadrats iamb una profunditat mitjana de 4.049 metres. No obstant açò, els detractors d'aquesta hipòtesi opinen per a poder separar-se una porció tan important del nostre planeta, aquest hauria d'haver-hirotat a una velocitat tal que fera un volt en tan sols tres hores. Sembla impossible tan fabulosa velocitat, perquè, en girar massa ràpid, la Terra no s'haguera format en presentar un excés de momentangular.

Hipòtesi de captura

Una segona hipòtesi denominada 'de captura', suposa que la Lluna era un astre planetesimal independent, format en un moment diferent al nostre i en un lloc allunyat....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la luna
  • la luna
  • luna
  • Un lunar
  • La luna
  • La luna
  • La luna
  • La Luna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS