La MÚSICA en las aulas

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
Minuet en Do major


Fernando Sor
José Fernando Macario Sor -o Sors- va néixer a Barcelona al 1778 i va morir a París el 1839. Va estudiar música a l'Escolania del Monasteri de Montserrat, aEspanya. Va escriure per numeroso formatos musicals: òpera, ballet, música vocal, música orquestral, música decámara, però va ser a la guitarra, a la qual va dedicar 63 opuscles.Hi va plasmar diferentsformes musicals : divertiments, temes amb variacions, sonates, fantasies, minuets, duets, estudis-, mostrant un coneixement profund de la composició. Entre les sonates sobresurt l'op 22, anomenadaGran Sonata. El seu tercer moviment és un minuetto que tocaria allegro .Sor contrasta amb els seus contemporanis per la seva qualitat musical: no és l'home que prioritza la melodia fàcil ni l'execucióvirtuosa, com solia fer-ho Giuliani; és impecable en l'estructuració de la seva harmonia clàssica abans que romántica.


Minuet
Dansa amb compàs ¾ de temps moderat introduïda a la cort francesa deLluis XIV al 1650,desprès adoptada com una dansa oficial al règim de Roi Soleil i posteriorment difosa per tot Europa, la qual va sustituir les antigues danses existents com la pavana y la gallarda yva establir un nou periode en la dansa i en la música amb estructura de dansa.
El minuet va ser la única dansa del barroc que es va continuar usant després del declivi de la Suite a principis de1750, el seu ús es troba plasmat al tercer moviment d’algunes sonates i sínfonies de compositors europeus del segle XVI i XVII.





Aquest minuet és el fragment més popular de la Sonata per aguitarra Op. 22, composta en quatre moviments Allegro-Adagio-Minuet Allegro-rondar Allegretto.
Està dedicad al el príncep de la PAU, com era també conegut Manuel Godoy i Álvarez Faria, un delspersonatges més vilipendiats de la història d'Espanya per la seva participació en la invasió francesa de 1808.


ANÀLISIS DE L’ESTRUCTURA
La forma del minuet de sis temes es (ABACDED)
La primer fase...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA MÚSICA Y SU APLICACIÓN EN EL AULA
  • La musica en el aula preescolar
  • La Musica En El Aula
  • El aula de musica
  • Musica en el aula
  • Progamacion de un aula de musica
  • Música e integracion en el aula
  • Proyecto de aula de musica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS