La Madre, De V.Pudovkin

Páginas: 3 (588 palabras) Publicado: 2 de enero de 2013
DOCUMENT 1: LA MADRE (V. PUDOVKIN)


1. Relacioneu la història comptada amb els esdeveniments de la revolució russa, tant viscuts en 1905 com els posterioris d’octubre de 1917.

La pel·licula faun retrat dels esdeveniments que van sucedir a Russia l’any 1905, carregats de manifestacions i immersos als ideals revolucionaris del moment.

L’any 1905, a Rusia hi va haver una gran massad’agitacions politiques de masses al llarg de grans zones de l’imperi. Alguns dels altercats eren dirigits contra el propi gobern, i altres simplement no tenian un clar objectiu. Es van donar també casosde terrorisme , vagues de treballadors, disturbis de camperols i fins i tot motins militars. La revolució va conduïr a l’establiment d’una monarquia constitucionallimitada i a la Duma Estatal del’Imperi Rús.

A la pel.licula surten reflexades diverses imatges de revolucions i vagues de treballadors, en les que es veuen enfrontats el pare i el fill, cadascun lluitant per la seva ideologia i la sevallibertat. Es pot observar la pèssima condició de vida que tenien en aquells anys, i les revolucions que duien a terme per tal de promoure un canvi polític.

A l’any 1917, desprès de diversesrevolucions multitudinàries, els tsars van abdicar i es va començar a estructurar un nou gover, el leninista, entre febrer i octubre.



2. Identifica i descriu els personatges clau (la mare, el fill iel pare) de la pel·lícula.


- Mare: Es la principal protagonista de la pel·lícula.

Es maltratada pel pare, que té idees diferents a les del fill, Pàvel. Quan recluten el fill, la mare s’ajuntaamb ell i comença a realitzar revolucions juntament amb els revolucionaris. El seu fill mentres es condemnat a realitzar treballs forçats al camp de concentració. Finalment, els revolucionaris, ambla mare, asalten la presó per alliberar als reclusos. Al final de la pel·licula s’aprecia com mor juntament a mans de les tropes tsaristes.



- Fill: Pàvel, es un jove revolucionari...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MADRE ES MADRE
  • Tu Madre
  • Tu madre
  • Madra
  • De madre
  • Madre
  • Madre
  • Tu Madre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS