La Mare De Déu, Jesús, Nen I Santa Anna

Páginas: 3 (546 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2011
Comentari d’una pintura
LA MARE DE DÉU, JESÚS, NEN I SANTA ANNA
Leonardo Da Vinci

Aquesta obra va ser pintada per Leonardo Da Vinci l’any 1510. És una pintura a l’oli sobre fusta i actualment latrobem al museu del Louvre a París. Les seves dimensions són de 168 x 130 cm.
És una obra figurativa en la que apareixen en primer pla Santa Anna; la seva filla, la Mare de Déu, i el nen Jesúsagafant un anyell. En segon pla trobem un arbre a la dreta damunt un turó i en tercer pla uns cims muntanyosos amb una boira blavosa.
Si fem referència als colors, hi predominen el càlids com el to de lapell i el terra, encara que en el tercer pla trobem color freds com a la tela de color blau que porta la Mare de Déu. La llum de la obra no prové de cap font determinada però hi apreciem elsclarobscurs, és a dir, passos suaus de la llum a la ombra. Aquesta composició és tancada ja que els elements més importants es centren al mig del quadre. Per altra banda, és asimètrica degut a que hi ha méspes a la part dreta, respecte l’eix principal, amb la presència del nen. Com els seus elements s’entrellacen els uns amb els altres, podem dir que es una composició unitària. Hi predomina la perspectivaaèria ja que els elements se superposen, és a dir, és una obra profunda, a demés Da Vinci volia donar l’efecte de profunditat. Les seva línia principal és piramidal per l’efecte que donen els trespersonatges amb forma triangular i el seu temps és referencial, ja que fa referència a un fet . L’obra està en moviment per l’acció de la Mare de Déu en agafar al nen Jesús, i aquest agafant l’anyell.Com Leonardo Da Vinci va ser un pintor renaixentista, l’obra la situem en el Cinquecento (s. XV), quan es va consolidar la pintura a l’oli d’origen flamenc (zona dels Països Baixos), la utilitzaciódel clarobscur i l’autor va introduir la perspectiva aèria.
Posteriorment, aquesta obra va influir decisivament en las següents generacions d’artistes, pintors, tan d’inspiració clàssica, com Rafael...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • santa anna
  • mare de déu de veciana
  • Santa Anna
  • Santa Anna
  • Santa annaa
  • Santa anna
  • Santa Anna
  • Santa Anna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS