La marsellesa

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2010
Bloc 3. Exercici 1. La Marsellesa.
Victor Gil Llach
La nit del 24 d'abril de 1792, quatre dies després de la declaració de guerra a Paris contra l' Àustria absolutista, l'alcalde d'Estrasburg vademanar a Claude-Joseph Rouget de Lisle, capità d'enginyers de la guarnició d'Estrasburg, que creés un himne patriòtic per a l'esdeveniment. El cant de guerra, que va rebre el nom de La Marsellesa, erauna crida als ciutadans a defensar-se i a defensar les llibertats aconseguides per la burgesia l'any 1789 durant la Revolució Francesa.
El segle següent, l'any 1864 es va fundar a Londres l'AssociacióInternacional de Treballadors (AIT), que va ser la primera organització que va intentar unir als treballadors dels diferents països per a respondre a les seves necessitats. La força industrialcatalana va generar a Catalunya iniciatives de constitució de sindicats i la aparició de publicacions. En algunes publicacions del proletariat s'utilitzava La Marsellesa com a cant reivindicatiu, peròlògicament el proletariat no defensava els valors burgesos de la Revolució Francesa, sinó els de la revolta democràtica posterior, on es va guillotinar a Lluis XVI i a Maria Antonieta i es defenien drets comel de sufragi universal.
L'estrena general de la pel·lícula Casablanca es va dur a terme el 23 de gener de 1943, per aprofitar la Conferencia Casablanca, una reunió d'alt nivell entre Roosvelt iChurchill durant la 2a Guerra Mundial. El treball de Michael Curtiz que és un drama, un romanç i una pel·lícula bèl·lica, esta qualificat actualment com a un dels millors films de la historia. En ells'utilitzava La Marsellesa identificant-la aquest cop amb el bàndol dels aliats – el capitalisme i la democràcia - i com a cant contra el nazisme i els totalitarismes.
Recentment l'himne francès, que ésLa Marsellesa, ha estat xiulat quan la selecció nacional ha jugat contra països del Magreb. Les brutals carregues policials succeïdes als banlieux de Paris per la violència i difícil situació de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Marsellesa
  • La Marsellesa
  • La Marsellesa
  • La marsellesa
  • Himno De La Marsellesa
  • Ecos de la marsellesa
  • Ecos De La Marsellesa
  • De la Marsellesa a la Internacional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS