La Medicina, Historia, Peresente Y Futuro

Páginas: 4 (978 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
4.4 LA MEDICINA: HISTÒRIA, PRESENT I FUTUR

UNA MICA D'HISTÒRIA

La medicina occidental està directament relacionada amb l'antiguitat clàssica, així, els primers textos mèdics són grecs i caldestacar:
L'escola de Cnidos, que al segle VII a.C. ja mostrava gran interès pel diagnòstic i per la classificació de les malalties.
L'escola de Cos, creada al segle VI a.C. I molt interessadapel pronòstic i el tractament integral de la malaltia. Hipòcrates és el màxim exponent d'aquesta escola i també es famós per ser un dels primers en escriure tractats mèdics. Defensava l'existènciadels 4 humors:- la sang, relacionada amb el fetge i el cor.
- la flegma, relacionada amb el cervell
- la bilis negra, associada amb la melsa- la bilis groga, associada al fetge.
Així, la salut corresponia a una situació d'equilibri entre els 4 humors, mentre que el desequilibri es relacionava amb la malaltia.

Lamedicina hipocràtica donava gran importància al pronòstic, que, a partir de l'observació del pacient permetia fer un diagnòstic, i que va ser fonamental per descriure la naturalesa de les malalties,la importància de l'ambient i l'alimentació en la salut i per crear les bases de la deontologia professional.

El metge romà Galè, al segle II d.C. , va continuar amb la tradició hipocràtica peròamb importants innovacions , com per exemple la de dir que per les arteries circulava sang i no aire com pensaven els grecs. També va escriure textos per a l'ensenyament de la medicina que influïrenen la medicina durant tota l'època medieval i eren la base del coneixement anatòmic. És probable que les obres es perdessin a Europa abans de l'alta edat mitjana, pel que els traductors de Toledo i elsud d'Itàlia els traduïren a partir de traduccions a l'àrab. Les ensenyances de Galè no serien posades en dubte fins a Vesal. L'interès principal de Galè va ser l'anatomia humana, però la llei...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Futuro De La Medicina
  • El futuro de la medicina
  • Futuro e historia
  • historia del futuro
  • Proyecto a futuro Medicina Maya
  • Células Madre: La Medicina Del Futuro
  • El futuro de la medicina inalambrica
  • Manipular el ADN es el futuro de la Medicina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS