la metamorfosi-franz kafka

Páginas: 7 (1585 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2014
LA METAMORFOSI
FRANZ KAFKA

1.Ordeneu les accions següents segons l'ordre d'aparició en la narració:

(Les he ordenades directament)

Després de despertar-se d'uns somnis neguitosos, el protagonista es troba al llit transformat en un insecte montruós.

Gregor intenta aixecar-se del llit com cada dia, però s'adona que no ho pot fer perquè ara té una altra constitució física.En obrir Gregor la porta de la seva habitació, el gerent el veu i, espaordit, es retira lentament cap a l'escala i fuig.

Després de perseguir-lo per a sala, el pare fa entrar Gregor a la seva habitació amb una trompada i tanca la porta amb el bastó que s'havia deixat el gerent.

Grete i la mare traslladen els mobles de l'habitació de Gregor perquè aquest es pugui moure millor.Després d'un son feixuc, Gregor es deserta i en avançar cap a la porta s'adona que li han preparat menjar.

Quan sent parlar als seus familiars de la necessitat de tornar a treballar, Gregor es tira damunt el sofà, encés de vergonya i tristesa.

El pare llança a Gregor una poma, que queda incrustada en la seva closca.

Davant el convenciment que tant Grete com el pare el consideren undestorb amb qui és impossible entendre's, Gregor mor.

En ell tren que els porta de passeig als afores de la ciutat, els senyors Samsa s'adonen de l'exuberància creixent de la seva filla que ja ha arribat el moment de buscar-li un home com cal.

2.La narració s'inicia amb una situació característica de la narrativa de Franz Kafka:el protagonista es desperta convertit en un .

a)Quinessón es primeres sensacions i reaccions del protagonista davant la seva situació?

Va notar que la seva esquena era una espècie de cuirassa, tenia un ventre bombat , de olor marró i ple de calls, i que tenia un munt de potes. Es va convrtir en una .(En alguns llibres es diu que es un escarabat o una panerola, però en l'obra original no s'especifica quin tipus d'animal és).En un principi, enGregor està ben segur que no podia ser un somni perquè la resta de la seva habitació estava exactament igual que abans, i es posa a pensa en la seva cansada vida que el fa viatjar constantment d'un lloc a un altre, i que, si no fos per consideració als seus pares, feia temps que se n'hauria anat d'aquella feina

3.Contràriament al que podria esperar-se, el protagonista, encara dins al llit, nopensa de moment en la seva nova situació, sinó en altres coses.

a)Quines coses el preocupen?

Li preocupa haver-se quedat adormit i no haver arribat a temps al treball. Pensa en totes les coseqüències que tendria això, no només la de ser esbroncat pel seu cap, sinó també la possibilitat d'ésser acomiadat de la feina.

b)Quina és la seva situació professional i familiar?

Ja feia cincanys que en Gregor estava treballant com una mena de comerçiant, cosa que el fa viatjar molt, agafar molts trens, i altera el seu son i els seus menjars. Tot i que no suporta el seu cap i la seva feina, hi treballa per tal de pagar el deute que el seus pares tenen amb ell (que encara tardarà uns quants anys de ser pagat del tot). Des que el seu pare es va endeutar amb el cap d'en Gregor i aquestúltim va començar a treballar, i a mantenir a tota la seva família, tant el pare com la mare van deixar de treballar, deixant el manteniment de tots en mans del seu fill.

c)La situació en què es troba el protagonista és versemblant?Justifiqueu la resposta.

No, realment no crec que la situació del protagonista (haver metamorfat en una espècie d'insecte) sigui versemblant o que sigui fetaper ser presa al peu de la lletra. Crec que es tracta d'una circumstància metafòrica i realment exagerada per tal d'explicar o representar una situació molt diferent i que no està presentada directament en el llibre.

4.De bon principi, Gregor ha notat una sèrie de transformacions en el seu cos. Però quan sa mare truca a la seva porta, i ell respon, s'adona que no tan sols es tracta de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisi De "La Metamorfosi" De Franz Kafka.
  • Franz kafka
  • franz kafka
  • franz kafka
  • FranZ Kafka
  • Franz Kafka
  • Franz kafka
  • FRANZ KAFKA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS