La meteorització del granit de la Serralada Litoral

Páginas: 2 (404 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2014
LA METEORITZACIÓ DEL GRANIT
La sorra de la platja segurament era de la Serralada Litoral. Tot i que és increïble els minerals que formen la sorra de platja (mica negra, quars i feldspat) són elsmateixos que els de les roques de la serralada Litoral. Aquests minerals arriben de les roques a la platja per mitja de la meteorització. El pas de roca a sorra de la platja no es fa directament sinóque els materials passen per diferents formes durant el recorregut.
El granit està format per tres minerals; la mica negra el feldspat i el quars. La mica negra es un mineral de color negre, poc durai molt exfoliable, la seva lluïssor és nacrada. El feldspat del granit és de color beix i a vegades rosat; és un mineral una mica dur i el seu grau d'exfoliació és bo. L’altre mineral és el quars queés transparent de color blanc amb un nivell d'exfoliació baix però bastant dur.
Hi ha dos tipus de meteorització, la química i la física. Amb la meteorització física la roca es fragmenta. En canvi lameteorització química fa canviar els minerals, debilita la roca i els dóna tons torradets. En el granit intervenen dos tipus de meteorització química; hidròlisi i oxidació. En el granit d'hidròlisiés converteix l'ortosa i la mica en argila, l’oxidació converteix la mica en òxid de ferro.
Els materials de les roques pateixen algunes transformacions abans de ser sorra. Primer el granit fresc (elde les roques) amb la meteorització es converteix en granit alterat. El granit alterat és molt més fràgil que el fresc, a més, l'alterat, presenta argila blanca i òxid de ferro. Després el granitalterat és va trencant fins formar sauló. El sauló també presenta argila i òxid de ferro, té un color torrat que demostra que hi ha agut meteorització química. Finalment el sauló passa a ser sorra deplatja. Els fragments de la sorra son més petits i arrodonits i l'argila es dissol. Tots aquest materials arriben a la platja gràcies a les precipitacions que formen torrents i rieres, els quals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Granito
  • Granito
  • El litoral
  • Granito
  • Granitos
  • granito
  • El Granito
  • Litorales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS