La migració de les aus

Páginas: 2 (305 palabras) Publicado: 15 de enero de 2012
Migració de les aus

Les Migracions són els desplaçaments estacionals i de llarga distància. Existeixen mapes de les principals rutes migratòries al món.

Moltes espècies d'aus emigren per aaprofitar-se de les diferències estacionals de temperatura en el món, amb el que optimitzen la disponibilitat de fonts d'aliment i d'hàbitats reproductius. Les migracions varien molt segons l'espècie.Moltes realitzen llargues migracions anuals, en general provocades pels canvis en la durada del dia així com per les condicions meteorològiques. Aquestes aus es caracteritzen per passar la temporada decria en regions temperades o polars, i hivernar
en regions temperades més càlides, tropicals, o en l'hemisferi contrari.

Abans de la migracióincrementen substancialment els seus greixos i reserves corporals, i redueixen la grandària d'alguns dels seus òrgans (Tots excepte els del sistema cardiorespiratori). La migració és una activitat queconsumeix molta energia, Cicle anual d’una au migratòria
sobretot quan l'au ha de creuar deserts i oceans sense poder revestir-se (agafar reserves).Algunes espècies d'aus realitzen migracions més curtes, viatjant només el necessari per a evitar el mal temps o aconseguir menjar.

Espècies comalguns fringíl·lids boreals tenen comportaments diferents, a l'estar presents en un lloc un any i absents al següent. Aquest tipus de desplaçament sol estar associat a disponibilitat d'aliments.També poden realitzar desplaçaments petits dintre de la seva àrea de distribució, amb individus de latituds més altes que es mouen cap als territoris surenys dels seus congèneres. Altres aus realitzenmigracions parcials, en les quals només una part de la població (normalment femelles i mascles subdominants) emigren.
En algunes regions, la migració parcial pot ser un gran percentatge de les formes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausas
  • auso de unternet
  • los ausos de pekerman
  • Aus De Catalunya
  • Internacionalización Ausa
  • la protesta de les aus
  • La migraci n
  • migració a Algeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS