La Mirada Sociològica

Páginas: 2 (304 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2012
COMENTARI PERSONAL A “LA MIRADA SOCIOLÒGICA” D´EN JOAN
ESTRUCH I GIBERT



Des de la meva completa ignorància de la disciplina sociològica, he trobat molt interessantsdiferents aspectes i en destacaria els seguents:


La descripció que l´autor fa com a una perspectiva parcial, admetent que és un punt de vista vàlid entre d´altres. Tanmateix,dintre del mateix text es mostra incòmode o disconforme amb la percepció que hom té de la sociologia no admetent-se socialment com a una disciplina científica en comparació ambaltres àreas del coneixement. Potser la sociologia no ha gaudit de l´àmplia divulgació en els mitjans de masses (tv, premsa escrita) de la qual sí han gaudit altres disciplines comara l´astronomia, la física o la biologia?.
El concepte de reificació i la perspectiva desreificadora de la sociologia. Actualment aquesta perspectiva es fa més necessària quemai. En la nostra societat es donen sovint com a “normals” pensaments, accions i omisions, sense haver passat per cap sedaç previ.
El fet de la rutinització de l´experiència ila realitat de la vida quotidiana. La primera és inebitable i necessària però no fa que la segona s´ompli de certeses. De fet el que fem diàriament menys quan dormim, és dubtar.Des d´el fet més nimi, com ara quin autobús agafaré, fins el més important, com ara decidir el meu futur professional. Sempre estem triant però aprenem a fer-ho sense perdre massatemps.
La importància del llenguatge en l´ordenació de la realitat. Dins de la sociologia, el llenguatge “fixa les coordenades de la vida dins la societat”, però crec que laseva importància va molt més enllà. No fixa només uns punts de referència, condiciona la manera com em relaciono amb els altres i amb el món. Amplia o limita el meu univers.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mirada sociológica
  • la mirada del sociologo
  • miradas sociologicas
  • mirada sociologica
  • Mirada sociológica al señor de las moscas
  • Tribus desde una mirada sociologica
  • las tres miradas sociologicas
  • ACT 3 MIRADA SOCIOLOGICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS