La Mision

Páginas: 9 (2047 palabras) Publicado: 19 de agosto de 2014
La Missió
Text 1: Fonaments biblics de la Missió Eclesial

1. Descobrir les característiques més rellevants de l'acció de Jesús.
El Déu Pare és una referència a la qual Jesús sempre acudeix. Tota la seva vida és una posada en pràctica de la vida del Pare. I ho exposa a través de l'oració , donat que entén el seu ésser i la seva tasca a partir dels esdeveniments de la seva vida. Així doncs,coneixem a Déu a partir de Jesús, ja que centra el seu missatge en el Pare. Les obres que fa el Fill són manifestacions de l'acció de Déu.
S'ha de tenir en compte que la relació que hi ha entre el Fill i el Pare, i la que existeix entre nosaltres i el Pare és diferent. La seva relació és única; es tenen una fidelitat mútua des d'un inici fins al final. Per aixó entenem que Jesús és l'únic camí perarribar a Déu.
Jesús és qui proclama el Regne, és central en la seva vida. Es caracteritza per donar protagonisme a Déu; manifestar una postura correcte davant d'ell, i tractar la salvació de l'home. A partir de la figura de Jesús i els actes que porta a terme es transforma la realitat. El Regne és la comunió, així ens il•lustra la seva arribada. Un Regne que canvia, un Regne al qual s'entramitjançant l'acceptació de la fe i sent de manera gratuïta per tothom. La seva arribada preferent és per als nens, les dones, els malalts, els pobres, etc.
L'acció de Jesús també està plenament lligada al Grup dels dotze. Ells ho comparteixen tot amb Jesús. La seva missió es anunciar l'arribada del nou Regne i relacionar-ho amb el nou Poble que començava. Amb ells es crea l'església. Els dotze sóncreients que reconeixen i confessen que la fe és l'eina més important del Regne. També són seguidors que han fet que la seva vida estigui compartida i transformada per estar amb contacte i acceptar la causa de Jesús.

2. En quin sentit l'acció de Jesús il•lumina l'acció pastoral de l'Església actual?
L'Encarnació i l'Església són dos aspectes que van íntimament units, donat que l'Esglésiaforma part del misteri i sense el qual no tindria raó de ser. Un cop el Senyor va ressuscitar ho va fer amb la missió de transmetre els seus deixebles l'amor etern de la Santíssima Trinitat. Una vegada el senyor va completar amb la mort i la resurrecció els misteris de la Salvació, es va fundar la seva Església. En aquí, els apòstols van recórrer el món per transmetre el missatge i la Paraula de comJesús havia estat enviat pel pare. A més, el moment de Crist ressuscitat va enviar l'Esperit a l'Església per tal de continuar sempre present entre les persones. L'Església necessita que l'Esperit es converteixi en el Cos de Crist, perquè així no estarà absent de la comunitat humana.
La missió de l'Església al llarg de la història continua vetllant per la missió que tenia Crist, conduir tothom ala fe i a la pau per tal de ser lliures, i que així, d'aquesta manera cadascú descobreixi el camí a la vida plena i sigui partícip del misteri de Déu. Aquesta missió de la que parlem es porta a terme mitjançant les funcions que Crist transmet a l'Església, i que avui dia, encara són vivents: la predicació de la paraula, la celebració dels misteris i el servei a la comunitat. Per aquesta raó diemque la seva acció il•lumina l'acció pastoral de l'Església.

3. Captar les línies principals de l'acció de la primera comunitat cristiana. I valorar des d'elles la pastoral actual de l'església.
Els primers cristians van iniciar l'acció pastoral en nom de Jesús, per aquesta raó l'església manté una fidelitat continua a l'evangeli de Jesús, el qual s'accepta en plena llibertat i avança demanera progressiva. Tot i que penso que aquestes són les principals línies d'acció que va tenir la primera comunitat cristiana, crec que també es important fer esmenta als elements que la van constituir i que, avui dia, són molt importants pels cristians. Aquests són: l'anunci de l'evangeli, el que fa un possible que es produeixi un canvi de vida. L'anunci explicit del Senyor Jesús, fet pels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mision
  • Mision
  • la mision
  • mision
  • Misiones
  • mision
  • LA MISION
  • MISIÓN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS