LA MISIÓN

Páginas: 7 (1574 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014
3.1. Activitats generals de comprensió.
Què t’ha semblat la pel·lícula? Ens ha semblat una pel·lícula educativa, ja que relata en dues hores els 150 anys d’història de les reduccions guaranís. Fets que desconeixíem: tant la lluita d’aquests per sobreviure, com la manera de viure, els ajuts per part dels jesuïtes i la voluntat que hi havia de destruir-los.
Resumeix-ne l’argument. La pel·lículaes desenvolupa a la jungla, (s.XVIII) un jesuïta cristianitza la zona que hi ha desprès de la cascada pensant que els guaranís poden estar més a resguard, però els reis cristians volen destruir tot l’Amazones, incosa aquella població, per convertir els guaranís en esclaus. Els jesuïtes no ho volen permitir però hi ha diferències entre ells i es separen. Un grup lluita contra els cristians il’altre mostra un comportament religiós per demostrar que els guaranís també són persones. El final és molt tràgic però real.
Quin creus que és el tema principal? Hi ha temes secundaris? Creiem que el tema principal és la polèmica sobre destruir o no la missió de Sant Carles i en definitiva totes les missions jesuïtes que hi ha en aquella zona. Temes secundaris podrien ser la denúncia que fan sobre lacompra/venta d’esclaus i també la poca influència i el poc poder que a vegades tenia el rei.
En quin gènere l’emmarcaries? Com un drama històric/religiós.
Quins aspectes t’han cridat més l’atenció? Anomena dues o tres coses que recordis.
Una de les coses que més ens va cridar l’atenció va ser quan els guaranís perdonen a Rodrigo Mendoza tot hi haver “capturat” a alguns dels seus companys i quanés riuen com a bojos fascinats per la seva barba, ja que a ells no els hi creix.
Destacaríem també el moment en que Rodrigo arrossega per tota la muntanya i inclús la cascada totes aquelles armadures com a símbol de penitència.
Quin conflicte o conflictes es plantegen a la pel·lícula? Al principi el conflicte entre Rodrigo i el seu germà, per veure’s amb la seva dona quan ell ho desconeixia.Després el conflicte amb el repartiment de terres entre Portugal i España. La possible i finalment destrucció de la missió de Sant Carles. La compravenda d’esclaus a la zona tot i la seva prohibició.

3.2. Activitats al voltant de les trames o subtrames que s’esdevenen en el film.
A pel·lícula es desenvolupen dues línies argumentals:
I. la vida d’una reducció jesuítica.
II. la vida de pecat ipenitència de Rodrigo Mendoza.
Per quin motiu l’enviat del Papa és portat a l’Amèrica llatina? És enviat a aquelles terres per fer desaparèixer les missions jesuïtes a través de la via diplomàtica i no inquietar les potències d'Espanya i Portugal i així aplicar el cristianisme.
Quin era el debat de fons de les disputes entre espanyols, portuguesos i jesuïtes? La compravenda d’esclaus.
Comrelacionaries la vida a la missió amb la vida dels primers cristians? Quins punts tenien en comú? Vivien tots junts en fraternitat, compartien tot allò que tenien, pregaven a Déu (Blanca fot-li discursillo dels teus inspiratiu :’) -
Com valores el judici per determinar si els indígenes són d’essència humana o animal? Què amagava aquesta disputa? Aquesta disputa amagava la realitat, veiem una societatcega pel que fa a “l’aristocràcia”, una societat egoista que només mira per si mateixa, pel seu benefici, i no veu ni creu que un ésser humà com ells pugui ser respectat. En el judici un nen guaraní canta d’una manera celestial cosa que ja hauria de ser suficient per fer-los veure el valor de la vida d’aquelles persones però ells segueixen veient que son besties en forma e persones i que per tanthan de ser tractades com a besties.
Era evitable la destrucció de la missió? Per què? Des de el nostre punt de vista creiem que era evitable si l’enviat del Papa no hagués pres aquella decisió i si hagués respectat als guaranís i a tota la feina que havien fet a Sant Carles.

Sí perquè ells no feien cap mal i els cristians eren tan egoistes que nomès volien una religió, la cristiana, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mision
  • Mision
  • la mision
  • mision
  • Misiones
  • mision
  • LA MISION
  • MISIÓN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS