La mort sobtada en l'esport

Páginas: 7 (1516 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2015
Introducció:


Al haver de triar un tema per aquests treball ens va interessar fer-lo d’aquests tema ja que realment és un tema i un problema de la realitat. Veure els repetits casos explicats a la televisió més el programa de la Marató de TV3 que aquests any parlava d’aquests tema, dons hem cregut ideal aquesta oportunitat per a poder informar-nos millor sobre aquest tema, la mort sobtadaen el món de l’esport.

El nostre treball estarà limitat ja que no contem amb el coneixement necessari per poder explicar a la perfecció aquesta malaltia. Començarem explicant la mort sobtada, les seves causes, , les seves conseqüències, i les possibles solucions. Més tard explicarem la història d’aquesta malaltia, és a dir, des de que es coneix perquè veurem que no fa gaire temps no es sabiael motiu perquè per exemple alguns nens petits es morien nomes néixer, per això s’anomena mort sobtada per que no presenta símptomes. A continuació explicarem els casos més importants, on expliquem els casos més famosos tot i que sigui injust que només anomenem a poques persones que ho han petit ja que ens en deixem moltes.

Esperem que pugueu gaudir del treball i que pugueu entendre lamalaltia i perquè afecta a l’esport.












Què és la mort sobtada?


La mort sobtada és principalment una malaltia sense cap símptoma previ. Majoritàriament passa perquè de sobre el cor s’atura, uns minuts abans d’aquesta aturada el cor pateix una fibril·lació ventricular, és a dir els ventricles del cor es contrauen i el ritme elèctric del cor s’altera.Durant aquesta fibril·lació el cor es contrau de tal forma que no pot bombar i la sang i per tant deixa de fer la seva funció. Això provoca que les cèl·lules del cervell deixin de rebre sang i per tant deixin de funcionar el que fa que la persona perdi el coneixement. Més tard per la falta d’oxigen i per dany irreparables el cor definitivament s’atura i la persona malauradament mor.


Méstard explicarem perquè aquesta malaltia afecta més del normal a esportistes d’elit principalment esportistes de futbol.







Causes:


Hi ha tres tipus de causes en la mort sobtada:


• Cardiopatia isquèmia: Es el tipus més freqüent ja que es dona en un 80% dels casos. Aquest infart es provoca quan una artèria es tapona i provoca aquella zona del cor es mor, el que fa que s’acabimorint tot el cor provocant la mort sobtada


• Infart miocardi: Aquest tipus de mort sobtada es menús freqüent ja que de fet nomes el 5% dels casos totals son d’aquests tipus. S’explica com la prohibició del suport sanguini al cor durant un període de temps suficient per a que es produeixin alteracions suficients com per a produir la mort sobtada.

• Malalties congènites: Aquest tipus demort sobtada tampoc es freqüent en els casos totals però és el tipus de mort sobtada que afecta a els esportistes. Es causada per malalties congènites, i normalment també hereditàries, com ara malformacions a diferents parts del cor com ara el septe, a les vàlvules, artèries i venes... A continuació explicarem perquè afecta a els esportistes.


La mort sobtada en l’esport:


CuaHi

Com hemexplicat abans la majoria de casos pertanyen al tercer tipus de causa: Malalties coronàries. Els casos de esportistes amaters solen ser aquests ja que no pasen cap control com els esportistes d’èlit



























Història
La mort sobtada és un tema molt delicat, ja que no se’n sap solució ni prevenció exacte, i com bé diu el nom ve sobtadament i no tel’esperes.
Però aquest tipus d’accidents ja venen des de molt antigament, de fet el primer cas del qual se’n sap alguna cosa és al s.X a.C. exactament l’any 490 a.C quan el soldat grec Pheidippides des de Marathon fins a Atenes per anunciar la victòria militar contra els perses. Va morir durant l’hora següent de l’arribada.
A l’antiga Egipte, ja es relacionava la mort sobtada amb la isquèmia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mort sobtada
  • S Ndrome De La Mort Sobtada
  • Mort Sobtada
  • La mort sobtada
  • de sobte
  • la mort
  • La mort
  • Ante-morten y post-morten

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS