La motivació d'escriure dels trobadors

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2011
Baltasar Porcel va ser un escriptor de gènere narrativa i d’articles periodístics. Com a periodista va col·laborar amb La Vanguardia, Ultima Hora, Serra d’Or, Destino i Catalunya Radio. Veíd’Andratx, on va viure fins als quinze anys, li servia molt com a inspiració a l’hora d’escriure. L’home i les seves passions com la violència, l’amor, el temps, l’acció, eren la seva motivació més fonda de lesseves novel·les.

Maria Barbal, va néixer a Tremp, on va viure fins els 14 anys quan va marxar a Barcelona per començar a fer batxillerat i sense adonar-se’n compte la seva carrera com aescriptora, tot i que abans de marxar el seu pare en un viatge que va fer ella a Castella li va demanar que li fes un reportatge. Si li preguntem a ella perquè escriu ara al present mos dirà que principalmentperquè li agrada, per tenir llibertat i per necessitat, però també perquè es una manera de viure sota altres pells.

Miquel Martí i Pol va néixer a Roda de Ter, el segons de tres germans, hi vaanar a un col·legi de amb un cert prestigi social des de els quatre o cinc anys fins que va esclatar la Guerra Civil al 1936. No va ser fins que no va caure malalt amb dinou anys quan va agafar unatuberculosis pulmonar que el va deixar durant més d’un anys postrat al llit, on va començar a llegir molt i a escriure, tot i que ja feia uns anys que va començar a escriure els primers tempteig en llenguacastellana fins que uns mes gran que ell li van fer entendre que havia de escriure amb llengua catalana. Ell com a molts d’escriptors defensa molt la seva opinió que escriu perquè li agrada, i molt.Desde el meu punt de vista Enric Casasses va començar a escriure per un sentiment d’enyorança degut a la pèrdua d’un amic. Ell no és considera ningú especial, tan sols una persona més que quanescriu es troba amb ell mateix. Quan diu que no escriu per a qui sinó per qui, es refereix a com si tingues un deute pendent en una persona i el fet d’escriure li fa esborrar aquet sentiment de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1 lliuramen la motivació d'escriure
  • Trobadors
  • Trobadors
  • Motivacio
  • motivacio
  • motivacio
  • motivacio
  • Motivacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS