La muerte para los cristianos

Páginas: 2 (460 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014

POSTURES RESPECTE LA MORT
Postures respecte la mort:
1. Els qui pensen que la mort és el final: la mort és l’aniquilació de l’ésser humà. La vida només és biologia i darrere d’aquesta només hiha la matèria. El cos és el conjunt d’òrgans i tenim un sistema neuronal que ens permet ser i sentir. L’esperit humà només és energia i quan morim s’acaba tot. L’ésser humà desapareix. És el final.2. Els qui creuen que només l’esperit sobreviu a la matèria: l’ésser humà és matèria però sobretot esperit. L’esperit sí que roman, aquest Esperit és Déu i som un únic Esperit. Tot es dissol is’unifica en Déu.
3. Els qui creuen possibles altres vides en aquest món: creuen que una vida no és suficient per a la realització espiritual. S’estableixen les reencarnacions per mitjà de les quals l’ànimaes va purificant de forma progressiva. Consideren que allò que és corporal és secundari, allò espiritual pot existir en diferents formes corporals.
4. Els qui creuen que s’imposa un doble destí desalvació o de perdició: cada persona està salvada o condemnada des del seu naixement. Aquesta determinació inicial marca un destí irreversible. La salvació o la perdició dependran de l’elecció personalsobre una determinada doctrina.
5. Els qui esperen una mort còsmica, una catàstrofe apocalíptica: col·lapse de l’Univers o destrucció per obra de les decisions humanes respecte allò que afecta a lavida en el planeta. Aquesta destrucció forma part del pla de Déu i després de la destrucció , Déu començarà a regnar.
El cristià afirma la fe en la Resurrecció. L’esperança no es vincula únicament aallò espiritual, sinó que afecta tota la nostra realitat personal. Allò personal no desapareix sinó que es transforma, la història viscuda i el nostre món tenen relació amb el final que ens espera enDéu.
Per al cristià la vida està sostinguda per la iniciativa d’amor de Déu. No ha nascut d’una casualitat, ni és fruit únicament d’un procés biològic. Ha nascut de l’amor i està sustentat per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La muerte en el cristianismo
  • Para El Cristiano
  • “El cristianismo medieval, una religión de vivos y muertos”
  • Ropa para cristianos
  • Porque los cristianos no celebran el día de muertos
  • Consejos Para La Vida Cristiana
  • Canciones Para Misas Cristianas-Catolicas
  • Fundamentos para la vida cristiana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS