LA NANOTECNOLOGIA

Páginas: 3 (607 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013




1.- Què és la nanotecnologia ? La nanotecnologia és la ciència i l’enginyeria d’allò extremadament petit. És un camp de les ciències aplicades dedicat al control i manipulació de la matèriaa una escala menor que un micròmetre, és a dir, a nivell d’àtoms i molècules.
2.-  Compara el nanòmetre amb el metre i posa exemples d' estructures nanomètriques del cos humà.
1 m = 109 nm
Exemplesde la nanotecnologia són les proteïnes, el nàcar del mol·lusc
3.- Explica alguna aplicació de nanopartícules de plata i d' or.
Una de les aplicacions de les nanopartícules d’or és el possiblemètode per eliminar càncers inoperables. Mitjançant la unió d’anticossos a nanopartícules d’or, han aconseguit que aquestes s’enganxin específicament a les cèl·lules canceroses d’un malalt, i a travésd’una radiació infraroja inofensiva, s’escalfa fins a matar les cèl·lules malignes.
4.- Indica les propietats que fan interessant l' estudi de les nanopartícules.
Les propietats que fan interessantl’estudi de les nanopartícules són les mesures tan petites a les que s’arriba a treballar, i amb això, treballar més precisament.
Essent més realistes i a curt termini, la nanotecnologia pot aportar avençosimportantíssims en computació, medicina i electrònica.
5.- Quines possibles aplicacions podrien tenir els nanorobots:
a) En medicina ? Els nanorobots detectarien tumors incipients molt abans de quecomencessin a ser evidents; nanorobots que ens informarien des del seu interior i que diagnosticarien qualsevol malaltia o alteració fisiològica molt abans de que els seus efectes es fessin palesos.b) En medi ambient ? Els nanorobots podrien anar lliures per l’ambient, i eliminar la contaminació en l’aigua i l’aire.


6.- Digues com han construït nanopeces al I.T.M.  i quines aplicacionspodrien tenir.
Al ITM fan servir en l’actualitat virus modificats genèticament per construí nanopeces que es poden utilitzar per fabricar des de xips de computadores fins a nous tipus de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nanotecnologia
  • Nanotecnologia
  • La Nanotecnología
  • nanotecnologia
  • Nanotecnologia
  • Nanotecnología
  • Nanotecnologia
  • Nanotecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS